Ramadan Special: Anouar Aktaou

Ramadan Special: Ismael Hamdaoui
zaterdag, 2 juli 2016, 18:46
Ramadan Special: Ilias Bulaid
maandag, 4 juli 2016, 17:58
Bekijk alles

Anouar Aktaou verliet Almere City deze zomer, na een periode van zeven jaar in de jeugdopleiding van de club uit Almere. De 17-jarige linksback maakte in de huidige transferperiode de overstap naar PEC Zwolle U19. In verband met de Ramadan, hebben we Anouar Aktaou een aantal vragen gesteld.

Topsport tijdens de Ramadan is lastig. Hoe combineer jij het vasten met topsport?
Het is inderdaad lastig om het te combineren en niet bepaald ideaal. Maar ik heb hamdoulilah sinds kort vakantie. Ik train daarnaast veel voor mijzelf en dan kan ik alleen maar kracht halen uit de Ramadan.

Wat is je favoriete gerecht tijdens de Ramadan?
Ik heb niet zozeer een vast lievelingsgerecht. Ik heb heel veel respect voor mijn moeder, die elke dag in de keuken staat. Alles wat ze bereidt vind ik lekker.

Sta je ’s nachts nog op om wat te eten?
Ja. Ik sta altijd wel even op om vooral veel water te drinken. Meestal eet ik nog iets kleins.

Wat zijn je goede voornemens voor de maand Ramadan.
Mijn voornemens zijn om in deze maand zo dicht mogelijk bij Allah Subhanaho Wa Ta’ala te komen. Denk aan het verrichten van het gebed op tijd. Ik streef er naar om dit zeker na de Ramadan vast te houden.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Er word altijd respect getoond. Vaak geven ook ze aan, dat ze het zelf niet vol zouden kunnen houden.

Laatste boodschap aan de islamitische voetballiefhebbers.
Ik hoop Allah ons vasten zal accepteren, en dat we ook buiten de Ramadan blijven doen waar we nu mee bezig zijn. Ik hoop dat iedereen een gezegende maand heeft Insha’allah