Ramadan Special: Ilias Bulaid

Ramadan Special: Anouar Aktaou
zondag, 3 juli 2016, 19:54
Ramadan Special: Marouan Toutouh
dinsdag, 5 juli 2016, 15:11
Bekijk alles

De 21-jarige kickbokser Ilias Bulaid is een van de grootste Kickbox talenten in de wereld. De Marokkaan schitterde met zijn kickbox partijen in verschillende toernooien zoals Enfusion & K1 WorldGP. In verband met de Ramadan, hebben we Ilias Bulaid, ook wel bekend als The Blade, een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Dat doe ik door mijn trainingsschema aan te passen. Ik blijf wel tweemaal per dag trainen, maar op andere tijden. Zo train ik van 20:00 tot 21:00 uur en ’s nachts van 00:00 tot 01:00 uur.

Wat is je favoriete gerecht tijdens Ramadan?
Dat blijft toch Harira. Ditmaal was ik in voorbereiding voor een K1 toernooi en zat ik dus de eerste weken vast aan een voedingsschema. Nu het voorbij is, drink ik nu natuurlijk volop harira!

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Ik zorg altijd dat ik wakker blijf zodat ik nog kan eten. Na het Fajr gebed ga ik direct slapen.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de Iftar en de Suhoor?
Ikzelf houd erg van dadels. Buiten de Ramadan eet ik ze ook, maar vooral in de ramadan eet ik er erg veel. Ik merk namelijk dat ik er veel energie van krijg.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Mijn goede voornemens voor deze Ramadan zijn om mijn kennis en vooral mijn imaan te vergroten.

Hoe reageren je mede kickboksers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Daar wordt op verschillende manieren op gereageerd. De mensen om me heen hebben erg veel respect voor het feit dat ik het kan combineren met topsport. De niet-moslims vragen vaak of topsport geen excuus is om niet te vasten, maar dit is puur onwetendheid. De Ramadan en het geloof gaat bij mij voor mijn sport.

Laatste boodschap aan de islamitische kickboks/sportliefhebbers.
Ik hoop voor ieder een liefdevolle en mooie maand met hun familie. De vechters/ sporters onder ons gun ik alle kracht om lekker te kunnen trainen!