Ramadan Special: Ilias El Arquioui

Ramadan Special: Tarik Tissoudali
zondag, 26 juni 2016, 19:44
Ramadan Special: Mohamed Rayhi
dinsdag, 28 juni 2016, 19:00
Bekijk alles

Ilias El Arquioui speelde vorig seizoen voor Roda JC, maar gaat vanaf volgend seizoen spelen voor Helmond Sport. El Aqruioui komt oorspronkelijk uit de jeugd van Helmond Sport en keert dus terug bij zijn oude liefde. In verband met de Ramadan, hebben we de 19-jarige Ilias El Arquioui een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Het trainen en daarnaast nog het vasten, is natuurlijk zwaar. Maar door het gebed van 5x per dag, krijg ik de kracht om hamdoulilah goed te kunnen presteren. Maar eet wel goed en gezond in de avond.

Favoriete gerecht tijdens Ramadan?
Ik heb geen voorkeur. Ik eet alles en geniet vooral van het eten dat mijn moeder maakt. Hamdoulilah ligt er elke dag eten op tafel.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Voor een trainingsdag, slaap ik van 11 tot een uur of 2, om nog wat rust mee te pakken. Daarna verricht ik de rituele wassing (woedoe) en eet ik wat fruit en drink ik water. Daarna verricht ik het gebed.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de iftar en de suhoor?
Zelf eet ik niets zwaars en drink geen prik. Probeer zoveel mogelijk water te drinken en soep, de rest is alleen maar suiker wat in het nadeel van je prestaties gaat werken. Voor Fajr nog wat meloen is ook lekker en gezond.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Zoveel mogelijk meedenken met de mensen die het niet breed hebben. Doneren wat je doneren kan en je vooral vasthouden aan het gebed. De Ramadan is een mooie maand om met je familie bij elkaar te komen en dat geeft weer een band voor na de ramadan insha Allah.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Ik heb hamdoulilah een goede trainer, die denkt aan mijn situatie. De medespelers hebben er alleen maar respect voor en reageren altijd positief.

Laatste boodschap aan de islamitische voetballiefhebbers.
Verricht goede daden en probeer zoveel mogelijk met je familie te zijn. Houd je vast aan het gebed, dan zal Allah swt jullie insha Allah belonen! Wa alaikoum salaam!