Ramadan Special: Karim Loukili

Ramadan Special: Oussama Zamouri
donderdag, 30 juni 2016, 20:06
Ramadan Special: Ismael Hamdaoui
zaterdag, 2 juli 2016, 18:46
Bekijk alles

Karim Loukili pakte vorig seizoen samen met Jong FC Utrecht de titel in de beloftencompetitie en promoveerde daarmee naar de Jupiler League. De aanvallende middenvelder begon de voorbereiding van het nieuwe seizoen tevens met het eerste elftal van FC Utrecht, waardoor de kans groot is dat hij zijn debuut zal maken in het betaald voetbal aankomend seizoen. Loukili heeft het tevens weten te schoppen tot jeugdinternational. Onder bondscoach Mark Wotte is Loukili een vaste kracht bij Marokko -20. In verband met de Ramadan, hebben we de 19-jarige Karim Loukili een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Ik probeer tijdens de Iftar en Suhoor goed en verspreid te eten. Daarnaast probeer ik veel bezig te zijn met de islam en me gebeden op tijd te verrichten. Zo merk je ook dat Allah je genoeg kracht geeft om je dag door te komen.

Wat is je favoriete gerecht tijdens Ramadan?
Ik heb niet echt een favoriete gerecht. Alles wat mijn moeder bereidt is lekker.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Jazeker. Dan sta ik op om te eten en om het gebed te verrichten.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de Iftar en de Suhoor?
Ik adviseer ze om gewoon goed en gezond te eten. Probeer het ook te verspreiden over de hele avond/nacht. Daarnaast veel water drinken en fruit.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Ik probeer gewoon veel tijd aan de islam te besteden om zo dichterbij Allah te komen. Verder probeer ik ook hier en daar te helpen met behulp van Sadaka.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Ze hebben er respect voor en ze begrijpen nooit hoe we het kunnen volhouden. Zo zie je maar wat voor kracht Allah ons geeft.

Laatste boodschap aan de Islamitische voetballiefhebbers.
Probeer je tijd goed te besteden. Wees vaak met je familie en probeer goede daden te verrichten zodat Allah je gaat belonen in sha Allah.