Ramadan Special: Marouan Toutouh

Ramadan Special: Ilias Bulaid
maandag, 4 juli 2016, 17:58
Ramadan Special: Iliass Bel Hassani
dinsdag, 5 juli 2016, 18:00
Bekijk alles

Marouan Toutouh begon op zijn 14e levensjaar met het beoefenen van het kickboksen. Hij deed mee aan verschillende toernooien zoals o.a. DFN, King of the Ring, Fightsense, Battle Events en Ringfight Promotions. In verband met de Ramadan hebben we de 22-jarige Marouan Toutouh (neef van FC Kopenhagen speler Youssef Toutouh) een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Wanneer ik in de wedstrijdvoorbereiding zit, train ik voor Iftar en in de nacht na het Taraweeh gebed. Wanneer ik niet in de wedstrijdvoorbereiding zit, probeer ik mijn lichaam gewoon fit te houden door een aantal keer in de week te blijven trainen.

Favoriete gerecht tijdens Ramadan?
Alles wat mijn moeder maakt vindt ik wel lekker. Maar ik vind de soep die mijn moeder maakt en kippenvleugels het lekkerst.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Meestal blijf ik wakker tot het Fajr gebed en slaap ik pas daarna.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de Iftar en de Suhoor?
Ik denk dat het belangrijkste tijdens de Ramadan vocht is, dus drink veel. Dat is wat je lichaam met deze warme dagen het meest nodig heeft en dat is wat ikzelf ook veel doe.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Zo veel mogelijk weg te blijven bij de slechte dingen en zoveel mogelijk Taraweeh te bidden. Elk jaar probeer ik mijn grenzen te verleggen en zo ook dit jaar in sha allah.

Hoe reageren je mede kickboksers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
De meeste sporters zeggen dat het vasten niet goed is voor je lichaam, omdat je te veel afbreekt. Maar ik heb alles over voor me geloof en trek me er niks van aan. Er zijn er ook veel die het heel goed vinden.

Laatste boodschap aan de islamitische kickboks/sportliefhebbers.
Voor de mensen die trainen en sporten; probeer goed rekening te houden met je lichaam en vraag niet te veel van je lichaam. Herstellen gaat namelijk ook wat lastiger. Voor de rest: Moge Allah onze vasten en gebeden accepteren en onze smeekbeden verhoren.