Ramadan Special: Mohamed Rayhi

Ramadan Special: Ilias El Arquioui
maandag, 27 juni 2016, 20:00
Ramadan Special: Mounaim Haddad
woensdag, 29 juni 2016, 18:41
Bekijk alles

Mohamed Rayhi maakte vorig seizoen de overstap van Jong PSV naar NEC. Voor Rayhi was het mede vanwege twee hardnekkige blessures niet echt een succesvol seizoen, maar aankomend speeljaar gaat de 21-jarige aanvaller vol voor zijn kans bij de club uit Nijmegen. In verband met de Ramadan, hebben we Mohamed Rayhi een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Elhamdoulilah doe ik het al jaren, dus ik weet nu wel hoe ik er mee moet omgaan. Het is eigenlijk gewoon bikkelen. Vooral wanneer het warm is zoals de afgelopen dagen en je twee keer moet trainen. Dan is het gewoon heel erg zwaar. Maar je moet je daar overheen zetten. Het zit voornamelijk tussen de oren.

Wat is je favoriete gerecht tijdens Ramadan?
Loempia’s en kipfilet vind ik heerlijk om te eten tijdens de Iftar. Maar als je hebt gevast is alles lekker haha!

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Ja ik sta elke nacht op om te eten. Dat is het minimale wat ik kan doen. Zodat ik nog in ieder geval wat vitamines en water naar binnen kan werken om de trainingsdagen door te komen. Want dat heb je echt nodig.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de Iftar en de Suhoor?
Veel koolhydraten binnen krijgen. Eet vooral pasta of kipfilet en drink veel water of sportdrank. Vermijd ongezonde dingen.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Zoveel mogelijk goeie dingen doen voor mezelf, maar ook voor andere. En In sha Allah net zo veel voor het geloof doen in de overige 11 maanden en dit proberen vast te houden.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Ik krijg alleen maar complimentjes van me teamgenoten en zeggen dat ze heel veel respect voor me hebben en dat ze het zelf nooit zouden kunnen. Dat vind ik alleen maar mooi om te horen.

Laatste boodschap aan de Islamitische voetballiefhebbers.
Ik wil alle moslims een gezegende ramadan toewensen en dat onze vasten geaccepteerd mogen worden en dat we deze maand goed doorkomen en dat we in sha allah net zoveel met het geloof doen in de overige 11 maanden.