Ramadan Special: Mounir El Allouchi

Herve Renard: “Het is een moeilijke groep”
vrijdag, 24 juni 2016, 19:42
“Zoals verwacht een zware loting”
zaterdag, 25 juni 2016, 12:06
Bekijk alles

Mounir El Allouchi was afgelopen anderhalf jaar verhuurd aan Helmond Sport en kende een uitstekend seizoen. De NAC huurling kwam 32 competitiewedstrijden in actie bij de Jupiler League club en was daarin vijf keer trefzeker. De middenvelder moest dit seizoen vertrekken bij NAC Breda, indien de club wist te promoveren naar de Eredivisie. Uiteindelijk bleef NAC Breda in de Jupiler League en daardoor mag El Allouchi zich aanstaande maandag melden op de training bij NAC. In verband met de Ramadan, hebben we de 21-jarige El Allouchi (foto, rechts) een aantal vragen gesteld.

Het beoefenen van topsport tijdens de Ramadan is niet makkelijk. Hoe combineer je het vasten met topsport?
Vanwege de vakantie, train ik nu voor mezelf. Maar het bevalt me goed hamdoulillaah. Allah is met ons

Wat is je favoriete gerecht tijdens Ramadan?
Ik heb niet echt een favoriet gerecht. Ik eet echt van alles een beetje. Alles wat mijn moeder op tafel legt eet ik en geniet ik van. Maar het gevoel in het algemeen is heerlijk hamdoulillaah.

Sta je voor Fajr nog op om iets te eten?
Ik sta elke dag op voor Fajr. En dat is nu in de Ramadan niet anders. Maar ik eet hamdoulillaah goed voor Fajr. Veel fruit en niks zwaars.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Mijn voornemen is om de edele Koran uit te lezen. Momenteel ben ik al op de helft hamdoulillaah, dus het gaat de goede kant op. De Ramadan zie ik ook als een soort van training van je ziel, om na de Ramadan dezelfde weg te bewandelen In Shaa Allaah.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Momenteel heb ik vakantie, maar mijn vrienden en familie hebben wel respect voor me als ik voor mezelf ga trainen in de vakantie/Ramadan.

Heb je een boodschap aan de islamitische voetballiefhebbers?
Moge Allaah subhanahu wata3ala jullie alle successen geven en moge Allaah jullie veel kracht geven.