Ramadan Special: Oussama Zamouri

Ramadan Special: Mounaim Haddad
woensdag, 29 juni 2016, 18:41
Ramadan Special: Karim Loukili
vrijdag, 1 juli 2016, 19:30
Bekijk alles

Oussama Zamouri is vanaf aankomend seizoen te zien in de Jupiler League. De aanvallende middenvelder tekende voor het aankomende seizoen bij Telstar. Zamouri kwam uit voor verschillende jeugdteams van Almere City, Vitesse en FC Utrecht. Na één seizoen zonder club te hebben gezeten, heeft de 20-jarige Zamouri van Telstar de kans gekregen zijn carriére nieuw leven in te blazen. In verband met de Ramadan, hebben we Oussama Zamouri een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Het is zo nu en dan pittig alhamdoulillah. Ik doe het al jaren en daarom ben ik het vasten gewend. Ik haal veel kracht en voldoening uit het geloof. Vandaar dat het me ook zeker lukt.

Wat is je favoriete gerecht tijdens de Ramadan?
Ik vind alles wel lekker wat me moeder maakt. Zolang het maar gezond is. Maar als ik toch zou moeten kiezen, dan gaat mijn voorkeur naar rijst met kip en groente.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Ik sta hoe dan ook op om te bidden. Daarnaast probeer ik veel vocht binnen te krijgen en eet ik voornamelijk fruit. Watermeloen vind ik het lekkerst.

Wat voor voedsel kan je sporters adviseren tijdens de Iftar en de Suhoor?
Ik adviseer ze om gezond te eten. Probeer zoveel mogelijk je dagelijkse aanbevolen voedingsstoffen en vitaminen binnen te krijgen. Wat de suhoor betreft adviseer ik men om veel fruit te eten en veel vocht binnen te krijgen.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Naast het bidden, ook samen te komen met familie. En niet vergeten elkaar te vergeven. Waardeer vooral alle kleine dingen in het leven en uiteindelijk kijk je terug op enkel de goede daden. Uiteindelijk is dat de motivatie om het goede te blijven doen.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Mijn medespelers hebben veel respect voor mijn geloof en voor het feit dat ik vast. Dat waardeer ik enorm
en daarnaast heeft mijn trainer daar veel begrip voor. Dat allemaal doet je goed.

Laatste boodschap aan de islamitische voetballiefhebbers.
Blijf standvastig en belijd je geloof ook buiten de Ramadan om. Wees daarnaast een goed persoon en heb veel respect voor elkaar. Dan komt alles goed In sha Allah.