Ramadan Special: Rafik El Hamdi

Ramadan Special: Abdelilah El Malki
maandag, 13 juni 2016, 19:07
Ramadan Special: Faycal Fajr
woensdag, 15 juni 2016, 20:00
Bekijk alles

Rafik El Hamdi heeft een sterk seizoen achter de rug bij FC Volendam. De Marokkaanse middenvelder kwam het afgelopen seizoen 28 competitiewedstrijden in actie voor de Jupiler League formatie. Het sterke seizoen leverde El Hamdi uiteindelijk een plek op in de selectie van Marokko U23. In verband met de heilige maand Ramadan, hebben we 22-jarige middenvelder een aantal vragen gesteld.

 

Het beoefenen van topsport tijdens de ramadan is niet makkelijk. Hoe combineer je het vasten met topsport?
– Ik heb het geluk dat we in de ochtend trainen. Want dan beschik je nog over veel energie. Voor de rest is het geduld hebben en vertrouwen op Allah. Geef niet op en weet dat Hij je helpt.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de iftar en de suhoor?
– Ik kan ze adviseren vooral niet snel te eten. Probeer ook zo gezond mogelijk te eten. Gedurende de tijd dat je mag eten, drink vooral veel water en eet komkommer of meloen. Dan sla je namelijk genoeg vocht op in je lichaam.

Wat is je favoriete gerecht tijdens Ramadan?
– Mijn favoriete gerecht tijdens de Ramadan is ‘Lmsemmen’ gevuld met gehakt. Daar ben ik gewoon echt gek op.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
– Dichter bij Allah komen. We zijn het hele jaar te veel bezig met onszelf en het wereldse leven. De Ramadan is toch een periode om Allah te gedenken en weer dichter bij hem te komen. Dit moet je vasthouden wanneer de Ramadan voorbij is.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
– Ze reageren op zich normaal. Ik krijg vaak van die standaard vragen of ik wel water mag drinken haha, maar ik heb een trainer die er gelukkig rekening mee houdt.

Heb je een boodschap aan de Marokkaanse voetballiefhebbers?
– Bezoek 11lions.nl om alles te weten te komen over Marokkaanse voetballers en om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws!