Ramadan Special: Sofyan Amrabat

Ramadan Special: Walid Hamid
zondag, 19 juni 2016, 19:16
Ramadan Special: Mohamed Nahiri
dinsdag, 21 juni 2016, 19:54
Bekijk alles

Sofyan Amrabat kwam het afgelopen seizoen elf keer in actie voor de hoofdmacht van FC Utrecht. De 19-jarige middenveder van FC Utrecht kwam uit voor Marokko -17 en recentelijk voor Marokko -23. Onder oud-bondscoach Badou Zaki, maakte Sofyan één keer deel uit van het Marokkaans elftal, maar maakte zijn debuut nog niet. In verband met de Ramadan, hebben we Sofyan een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Vasten en topsport is zwaar, maar ik put veel kracht uit mijn geloof. Daardoor is het voor mij goed te doen. Het geloof staat bij mij op één. Buiten het sporten om, pak ik goed mijn rust en als ik kan eten dan eet ik vezelrijk en eiwitrijk, om krachten bij te tanken.

Favoriet gerecht tijdens Ramadan?
Ik vind alles lekker wat mijn moeder maakt. Ik heb niet echt een favoriet gerecht.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Ik sta zeer zeker op tijdens Fajr. Allereerst om te eten, maar daarnaast wil ik geen enkel fadjr gebed missen. Ik haal juist uit dit gebed enorme voldoening en kracht.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de Iftar en de Suhoor?
Het is belangrijk voor topsporters goede te eten. Langzame koolhydraten en eiwitrijk voedsel. Dit in combinatie met dadels is voor mij de ideale voeding tijdens de ramadan.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
De niet moslims uit mijn omgeving hebben er veel respect voor en vinden het knap.

Laatste boodschap aan de islamitische voetballiefhebbers.
Focus je op het geloof en haal je kracht uit het geloof en Allah (swt) zal jou gedurende deze maand kracht geven. Goede voeding is essentieel deze maand en probeer je krachten de doseren. In sha Allah word je door deze maand alleen maar sterker en is het een basis voor een goed seizoen!