Ramadan Special: Soufyan Ahannach

Ramadan Special: Abdel Mounaim El Ouazzane
donderdag, 16 juni 2016, 19:44
Ramadan Special: Walid Hamid
zondag, 19 juni 2016, 19:16
Bekijk alles

Soufyan Ahannach kende een uitstekend seizoen bij Almere City. De Marokkaanse middenvelder kwam 26 competitiewedstrijden in actie en scoorde daarin zeven keer. Ook wist hij zeven assists te leveren in de Jupiler League. De 20-jarige Ahannach kon transfervrij naar enkele buitenlandse clubs, maar besloot uiteindelijk zijn aflopende contract bij Almere City met twee seizoenen te verlengen. In verband met de Ramadan, hebben we Soufyan Ahannach enkele vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Alhamdulillah, het is te doen. Omdat er in laatste paar edities van de Ramadan, veel dagen in de vakantie vallen, is het makkelijker. En wanneer je traint op de dagen waarin je aan het vasten bent, dan slaap ik daarna meestal direct. Dat komt omdat je lichaam weer kracht nodig heeft.

Wat is je favoriete gerecht tijdens Ramadan?
Haha! Dat is iedere keer verschillend. Als de tafel maar vol is op dat moment, zodat je van alles kan nuttigen. Maar met de Iftar vind ik loempia wel lekker.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Jazeker. Vooral omdat onze profeet (vrede zij met hem) heeft gezegd: “Verricht Suhoor, voorwaar in de Suhoor bevindt zich Barakah”. En tijdens de momenten waarin ik mag eten en drinken, maak ik daar wel gebruik van. Ik probeer dan ook steeds een flesje water bij me te houden, zodat ik veel vocht binnen krijg met deze warme dagen.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de Iftar en de Suhoor?
Wat ik ze kan adviseren, is dat ze veel moeten drinken en veel dadels moeten eten. Dar zit zowat alles in. En hou het vooral voeding die je lichaam echt nodig heeft. Dat betekent minder brood en minder zoete lekkernijen.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Zoals iedere moslim hoort men extra z’n best te doen met de Ramadan om goede daden te verrichten. Zoals het vaak bidden in de moskee en het nachtgebed (in de moskee/thuis) met de broeders. En vooral het lezen van de Koran in deze gezegende maand.

Hoe reageren je medespelers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Ze reageren positief. Vooral omdat je de enige bent die vast. Op een geven tonen ze respect als ze zien dat de zon fel schijnt en jij geen water drinkt. Soms vragen ze: “Je mag toch wel water?” Daar kan ik af en toe nog wel om lachen.

Laatste boodschap aan de Marokkaanse voetballiefhebbers
Ik adviseer de voetbal liefhebbers om zich deze maand extra goed bezig te houden met het geloof. En ik wens ze een gezegende vakantie.