Ramadan Special: Tarik Tissoudali

Marokko -17 verliest nipt van Mauritanië
zondag, 26 juni 2016, 15:47
Ramadan Special: Ilias El Arquioui
maandag, 27 juni 2016, 20:00
Bekijk alles

Tarik Tissoudali kende een uitstekend seizoen seizoen bij Telstar. De Marokkaanse aanvaller scoorde het afgelopen voetbaljaar 19 keer in de Jupiler League en leverde 9 assists. De verrichtingen van Tissoudali vielen ook op bij de Marokkaanse voetbalbond en dat resulteerde in een uitverkiezing voor Jong Marokko. In zijn debuutwedstrijd tegen Jong Kameroen, was de 23-jarige aanvaller direct trefzeker. In verband met de Ramadan, hebben we Tarik Tissoudali een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Ik vast al sinds mijn 10e, dus het ritme heb ik meestal wel te pakken na 2 a 3 dagen. Daarnaast is het vooral een mentale kwestie. Als je niet constant stil staat bij het feit dat je niet mag eten en drinken, dan kom je er veel makkelijker doorheen.

Wat is je favoriete gerecht tijdens de ramadan?
Dit is een moeilijke. Ik heb niet echt een favoriet gerecht. Ik ben gek op alles wat door mijn moeder op tafel gezet wordt. Maar als ik echt moest kiezen, alles waar kip in verwerkt is doet mijn hart wel extra snel kloppen.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Ik probeer dit elke dag te doen en in 9 van de 10 gevallen doe ik dit dan ook. Ik ben niet echt een grote eter in de ochtend, want ik heb ooit gelezen dat hoe meer je tijdens de suhoor naar binnen werkt, hoe groter de honger overdag zal zijn.

Wat zijn je goede voornemens deze ramadan?
Ik probeer het hele jaar door een goed mens te zijn en aan mijn naasten te denken. Maar de Ramadan is natuurlijk een maand van bezinning en barmhartigheid, dus ik probeer in de Ramadan wel extra Sadaqa te geven.

Hoe reageren je mede-spelers trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Die hebben er allemaal bijzonder veel begrip voor. Het is een religieuze kwestie en ik vind dat ik alle ruimte krijg van de omgeving om mijn geloof te uiten op deze manier.

Laatste boodschap aan de islamitische voetballiefhebbers?
In sha Allah wordt ons vasten geaccepteerd en worden al onze dua’s geaccepteerd in deze mooie maand. Ik hoop dat iedereen net dat extra tandje bijzet in deze heilige maand. Voor de rest zou ik zeggen, als jullie alle gebeden verricht hebben, en echt klaar zijn met alle activiteiten, dan is het EK een prima tijddoder!