Ramadan Special: Walid Hamid

Ramadan Special: Soufyan Ahannach
zaterdag, 18 juni 2016, 20:04
Ramadan Special: Sofyan Amrabat
maandag, 20 juni 2016, 19:24
Bekijk alles

Walid Hamid is een 21-jarige Kickbokser. Toen hij voor het eerst in aanraking kwam met Kickbox, was hij 10 jaar oud. De Marokkaanse kickbokser deed mee aan verschillende grote evenementen zoals Enfusion & Fight Leaugue waarin hij goeie resultaten boekte. Walid Hamid wordt getraind door Team Tijarti. In verband met de Ramadan, hebben we Walid een aantal vragen gesteld.

Hoe combineer je het vasten met topsport?
Het vasten is goed te combineren met topsport. Het is een kwestie van inkomen en met mijn jaren ervaring lukt het me om ieder jaar te presteren. Subhan Allah voel ik me met de Ramadan zelfs fitter dan erbuiten. Mijn boodschap aan mensen die zeggen dat het onmogelijk is om te presteren tijdens Ramadan: Ervaar het zelf!

Favoriete gerecht tijdens Ramadan?
Ik heb niet echt een favoriet gerecht met Ramadan. Ik heb gemerkt door de jaren heen, dat mijn moeder altijd veel tijd spendeert in de keuken, om ons van zoveel mogelijk lekkers te voorzien. De laatste jaren vraag ik haar rustig aan te doen en gewoon iets simpels en gezonds voor ons klaar te maken. Op al die snacks gaan we het de dag erna niet redden. Tijdens de Ramadan eten we met onze ogen zeg ik altijd.

Sta je voor Fajr nog op om te eten?
Ik sta altijd met Fajr op om te eten. Vaak ben ik nog wakker, omdat ik probeer door te Halen tot het Fajr gebed. Soms moet ik heel vroeg op omdat de Ramadan toevallig valt in de laatste twee weken van het schooljaar.

Wat kan je sporters adviseren om te nuttigen tijdens de Iftar en de Suhoor?
Wat ik de sporters kan adviseren te nuttigen tijdens de Iftar, is in ieder geval niet veel snacks en hapjes te eten. Begin lekker met een soepje, daarna wat pasta, rijst, kip of vis. Vul je maag tot 3/4e deel en eet veel fruit. Vitamines, eiwitten en koolhydraten heb je nodig voor de volgende dag. En veel water uiteraard.

Wat zijn je goede voornemens voor deze Ramadan?
Mijn goede voornemens voor de Ramadan is meer Imaan en Taqwa krijgen. Dat zal ik doen door zoveel mogelijk Koran te beluisteren en te bidden in de moskee. Ook neem ik me voor om meer Sadaka af te dragen en mensen te helpen in nood. Hoe willen wij zelf veel verdienen, als we zelf niet vrijgevig zijn aan de mensen die het nodig hebben. Het leven is geven en nemen.

Hoe reageren je mede kickboksers/trainers (niet-moslims) op het feit dat je vast?
Die reageren er positief op want ze zien dat ik positieve veranderingen onderga. Denk bijvoorbeeld aan het niet schelden, woede inhouden en dat ik rekening houd met meerdere. Ze snappen niet dat ik zo hard kan trainen met Ramadan en snappen niet dat ik mij in de Ramadan het fitst voel. Maar dan leg ik ze uit dat ik al jaren toe en het gewend ben.

Laatste boodschap aan de islamitische kickboks/sportliefhebbers.
De Ramadan is een tijd om stil te staan bij het leven en belangrijke zaken. Maak goed gebruik van deze maand door je zaken op orde te krijgen en je tekortkomingen te corrigeren.