Regragui: “Aboukhal belde mij en ontkende de woordenwisseling”

Eredivisie: Rotterdam staat op zijn kop na doelpunt Oussama Idrissi
zondag, 14 mei 2023, 17:36
Aguerd bereikt finale Uefa Conference League
donderdag, 18 mei 2023, 23:04
Bekijk alles

Bondscoach Walid Regragui heeft gereageerd over de beschuldigingen aan het adres van Zakaria Aboukhlal. De aanvaller van Toulouse wordt ervan beschuldigd betrokken te zijn geweest bij een woordenwisseling met Laurence Arribagé, sportassistent op het stadhuis van Toulouse.

“Zowel mijn staf als ik waren totaal verrast en verbaasd”, gaf Regragui aan in gesprek met L’Equipe. “Als er een goede speler is die we ons niet kunnen voorstellen in dit soort verhalen, dan is het Zakaria wel. Hij is een respectvolle jongen, met echte waarden en een goede opvoeding, overgebracht door open ouders, die we hebben mogen ontmoeten tijdens het WK in Qatar”.

De bondscoach snapt het moment dat dit bericht naar buiten is gekomen niet. De finale van de Coupe dateert van eind april en dit bericht kwam naar buiten nadat Aboukhlal ervoor koos geen promtie te maken voor de LHBT groep door niet deel te nemen aan de wedstrijd van afgelopen weekend.

“Ik ben gewoon verbaasd over de timing. We lopen het risico om uiteindelijk woord tegen woord te spreken. Ik sprak van niemand van de club, maar Zakaria belde mij: hij ontkende deze woordenwisseling resoluut”, aldus Regragui.