Remiserende Marokko laat kans glippen op koppositie

Voorbeschouwing: Marokko – Ivoorkust
zaterdag, 12 november 2016, 12:42
Renard: “Ik heb tijd nodig”
zondag, 13 november 2016, 12:12
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal heeft vanavond de eerste plek in de kwalificatiepoule laten glippen, door met 0-0 gelijk te spelen tegen Ivoorkust. Omdat Gabon eerder op de avond gelijkspeelde tegen Mali, was een overwinning genoeg om de leiding te nemen in poule C.

Marokko verscheen aan de aftrap met Malaga speler En-Nesyri in de spits en Nordin Amrabat op de rechtsbackpositie. Links achterin moest Hamza Mendyl de afwezigheid van Achraf Lazaar opvangen. De eerste vijftien minuten was het vooral aftasten bij beide ploegen.

De enige kans van de eerste helft komt op conto van Youssef En-Nesyri. Een vrije trap van M’bark Boussoufa belandde op het hoofd van de aanvaller van Malaga. Doelman Ali Sangare greep goed in en wist zijn ploeg van een achterstand te weerhouden.

In de tweede helft mocht Mehdi Carcela invallen voor Younes Belhanda. Later mocht ook Rachid Alioui de plek van Oussama Tannane opvullen en Ismael El Haddad was de laatste wissel aan de kant van Marokko. Hij kwam in de ploeg voor Sofiane Boufal, die bijna een assist op zijn naam had staan. Een snelle actie, gevolgd door een pass, werd door Tannane in het zijnet geschoten.

Door het gelijke spel blijft Marokko samen met Gabon op een gedeelde tweede plek staan, met beide twee punten. Ivoorkust staat met vier punten bovenaan, terwijl hekkensluiter Mali vanavond het eerste punt binnen heeft gehaald. De volgende WK kwalificatiewedstrijd is rond 28 augustus 2017, thuis tegen Mali.

Opstelling Marokko: Munir; Amrabat, Benatia, Da Costa, Mendyl; Saiss, Boussoufa, Belhanda (Carcela); Tannane (Alioui), Boufal (El Haddad), En-Nesyri.