Renard: “Alleen Ziyech kan uitleggen waarom hij zich niet heeft gemeld”

“Blij dat ik bij zo’n mooie en legendarische club kan tekenen”
maandag, 29 mei 2017, 18:01
Mahi niet inzetbaar tegen Oranje
dinsdag, 30 mei 2017, 20:16
Bekijk alles

Hervé Renard hield een persconferentie op de vooravond van de oefeninterland tegen Oranje. De bondscoach van Marokko liet Hakim Ziyech thuis tijdens de Afrika Cup en de oefenduels tegen Burkina Faso en Tunesië, maar nodigde de Ajacied nu wel uit. Ziyech legde de uitnodiging naast zich neer.

“Ziyech is uitgenodigd op basis van wat hij heeft laten zien dit seizoen. Ik heb er voor gekozen om hem op te roepen omdat hij die oproep verdient”, geeft Renard aan, die erkent dat het niet botert tussen hem en de aanvallende middenvelder. “Als ik zeg dat de relatie tussen ons goed is, dan zou ik niet de waarheid spreken. Maar al verschil je van mening, zou je om moeten kunnen gaan met deze situatie”.

“Hij is echter de enige die kan uitleggen waarom hij zich niet heeft gemeld bij de nationale ploeg”, vervolgt Renard. “Het komt weleens voor dat trainers en spelers het niet goed met elkaar kunnen vinden. Frankrijk laat een speler thuis die in de finale van de Champions League staat. Het is aan ons om vertrouwen te hebben in de huidige spelersgroep”.