“Renard beslist zelf welke spelers hij selecteert”

Video: Fantastische actie Sofyan Amrabat levert El Ahmadi geel op
maandag, 28 november 2016, 10:57
Video – Abdelhak Nouri schiet vanaf achttien meter raak !
maandag, 28 november 2016, 21:10
Bekijk alles

De recente resultaten van het Marokkaans elftal, worden door critici al gauw gelinkt aan het selectiebeleid van bondscoach Hervé Renard. Men zet voornamelijk vraagtekens bij de aanwezigheid van spelers zoals Youssef En-Nesyri en Hamza Mendyl in het nationale elftal. Beide spelers zijn verzekerd van een basisplek bij Marokko, terwijl de één genoegen moet nemen met een bijrol bij Malaga en de ander zijn wedstrijden in het tweede elftal van Lille afwerkt.

Al gauw wordt er met een vinger gewezen naar Nasser Larguet. De technisch directeur is tevens één van de ondersteuners van de Mohammed VI Academie, waar o.a. Youssef En-Nesyri en Hamza Mendyl opgeleid zijn. De Marokkaanse voetbalbond, in de persoon van technisch directeur Nasser Larguet, voelde zich genoodzaakt om met een officieel statement naar buiten te komen.

“Ik verplicht geen enkele trainer een specifieke speler op te roepen. Bij Madih, Sellami en Mark Wotte is dit niet het geval en al helemaal niet bij bondscoach Hervé Renard. Natuurlijk voeren we gesprekken met elkaar over te selecteren spelers, maar aan het einde van de rit is de trainer verantwoordelijk voor de selectie”, laat Larguet weten op de website van de Marokkaanse voetbalbond.

“Renard vraagt ons zelf om bepaalde spelers te selecteren voor het reserve elftal”, vervolgt Larguet. “Wanneer zich iemand geblesseerd af moet melden bij het A-elftal, deze spelers door kunnen stromen. Verder tonen deze uitlatingen gebrek aan respect aan het adres van de bondscoach. Wanneer je een trainer in dienst hebt die met Zambia en Ivoorkust de Afrika Cup heeft gewonnen, kan je toch onmogelijk voorstellen dat ik hem verplicht bepaalde spelers te selecteren?”, vraagt Larguet zich af.

“Bondscoach Renard is een professional”, benadrukt de technisch directeur van de Marokkaanse voetbalbond. “Hij weet exact welke spelers een toevoeging zijn voor het Marokkaans elftal en wanneer hij ons nodig heeft, dan zijn wij tot zijn dienst. Maar Hervé Renard verplichten om een bepaalde speler te selecteren is totaal niet aan de orde”, aldus Nasser Larguet.