Renard: “Er is geen ruimte meer voor een speler van zijn leeftijd”

Hafidi meldt zich af, Renard roept Dari op
maandag, 8 oktober 2018, 23:52
“Mijn eerste keuze ligt bij Marokko, maar als Nederland mij belt, graag”
woensdag, 10 oktober 2018, 14:51
Bekijk alles

Eén van de spelers die dit seizoen in vorm is, luistert naar de naam Nabil El Zhar (32). De vleugelaanvaller van CD Leganés, maakt desondanks geen deel uit van de selectie van het Marokkaans elftal. Renard legt tegenover de Marokkaanse krant Almountakhab uit waarom.

“Nabil El Zhar is een uitstekende speler, maar er is geen ruimte in de selectie voor nog meer spelers boven de dertig jaar oud”, legt de Franse bondscoach van Marokko uit. “Je weet natuurlijk nooit wat er in de toekomst kan gebeuren, maar na Dirar, Da Costa, El Ahmadi, Boussoufa, Amrabat en Boutaïb is er geen ruimte voor een speler van die leeftijd”, vertelt Renard.

“Ik ben een trainer die altijd het balans wil behouden binnen een selectie. Veel zullen dit niet begrijpen, maar balans in een selectie is noodzakelijk”, voegt de bondscoach er aan toe. “El Zhar heb ik in de afgelopen wedstrijden, waaronder tegen FC Barcelona gevolgd. Nabil speelde een geweldige wedstrijd en kwam zelfs tot scoren. Natuurlijk weet ik wat zijn goede en minder goede punten zijn, maar het heeft geen zin om daar nu op in te gaan”, sloot Renard af.