Update: Genoa gaat in de fout; Taarabt niet in de selectie

Ivoorkust – Marokko: Programma van de Leeuwen van de Atlas
maandag, 6 november 2017, 14:32
Marokko oefent tweemaal in Marrakech
dinsdag, 7 november 2017, 15:01
Bekijk alles

Adel Taarabt maakt toch deel uit van de selectie van het Marokkaans elftal voor de WK kwalificatiewedstrijd tegen Ivoorkust. Zijn club Genoa CFC meldt op de officiële website dat de aanvallende middenvelder een uitnodiging heeft ontvangen om zich te melden bij het Marokkaans elftal.

De 28-jarige Taarabt kwam voor het laatst in actie voor Marokko in de oefenwedstrijd tegen Gabon in 2014 (1-1). Onder interim-bondscoach Hassan Benabicha kwam Taarabt als aanvoerder 90 minuten in actie. Sindsdien heeft hij geen uitnodiging meer ontvangen voor het nationaal elftal.

Zo liet oud-bondscoach Badou Zaki de Marokkaanse balvirtuoos regelmatig buiten de selectie en riep Hervé Renard hem vanwege gebrek aan speeltijd niet op. Hier lijkt met het oog op het goede seizoen van Taarabt bij Genoa, vlak voor de clash tegen Ivoorkust verandering in te zijn gekomen. De Marokkaanse bond heeft nog niet gereageerd op het bericht.

Marokko speelt op zaterdag 11 november om een WK-ticket in en tegen Ivoorkust. De wedstrijd zal vanaf 18:30 te zien zijn op één van de kanalen van BeinSports.

Update 21:00:
Volgens Radio Mars maakt Adel Taarabt toch geen deel uit van de selectie van Marokko tegen Ivoorkust. Betrouwbare bronnen bevestigen tegenover onze redactie dat Genoa heeft geblunderd met de nieuwsgeving. Zo maakte Taarabt alleen deel uit van de voorselectie en heeft hij de definitieve selectie nooit gehaald.