Renard: “Het best mogelijke team zal worden opgesteld tegen Argentinië”

Video: Persconferentie Marokko met Oussama Idrissi, Fajcal Fajr en Abdelkarim Baadi
dinsdag, 26 maart 2019, 8:54
Geblesseerde En-Nesyri moet interland tegen Argentinië missen
dinsdag, 26 maart 2019, 16:05
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal speelt vanavond om 20.00 in Tanger tegen Argentinië. In aanloop naar dat duel, sprak Hervé Renard maandagmiddag de pers toe. De bondscoach van het Marokkaans elftal keek terug op de Afrika Cup 2019 kwalificatieduel tegen Malawi en sprak over de aankomende wedstrijd tegen Argentinië.

De bondscoach was tevreden over het spel en was eveneens te spreken over de debutant Abdelkarim Baadi:”Ik was tevreden met wat het team heeft laten zien. Dat geldt ook voor de individuele prestaties. Ik feliciteer Abdelkarim Baadi met zijn eerste interland. Persoonlijk zou ik ook graag Jamal Sellami willen bedanken, omdat wij nu al drie jaar samen werken”, aldus de Franse oefenmeester.

“Ik heb zeer competitieve mensen om mij heen, waardoor wij resultaat hebben kunnen boeken. Voordat een speler wordt uitgenodigd wordt eerst opgemeten of hij toekomst heeft in dit team, zodat dat we geen spelers erbij halen die komen en gaan”, vervolgde de bondscoach. “In de wedstrijd tegen Malawi kwamen er lokale spelers in actie, die in 2018 de CHAN wisten te winnen. Dat ze erbij waren is geen toeval”, legt de bondscoach uit.

Helaas zal het Marokkaans elftal het moeten doen zonder Hakim Ziyech en Nordin Amrabat. Renard begrijpt dat er geen risico kan worden genomen kan worden, met belangrijke wedstrijden in het verschiet voor de twee internationals. “Die twee hebben genoeg cruciale wedstrijden (Champions League e.g.) de komende tijd. Voor Amrabat is er een belangrijke wedstrijd volgende week met zijn club voor de titel. Daarom hebben wij altijd goede reservespelers nodig om zulke gaten te kunnen vullen”, vertelt Renard.

Ook Argentinië kampt met een blessure. Zo heeft Messi zich geblesseerd afgemeld. Renard vindt het jammer, but the show must go on. “Het maakt deel uit van het spel. Dat Messi er niet is, is jammer, want met hem op het veld zou deze wedstrijd geweldig zijn geweest. Maar zelfs in de afwezigheid van Messi, zal de match niet minder moeilijk zijn. Het best mogelijke team zal worden opgesteld tegen Argentinië. Een internationale wedstrijd van dit niveau is altijd belangrijk, officieel of niet. We moeten een goed resultaat boeken”.