Renard: “Ik heb tijd nodig”

Remiserende Marokko laat kans glippen op koppositie
zaterdag, 12 november 2016, 23:33
Hammaoui maakt officieuze debuut voor Roda JC.
zondag, 13 november 2016, 20:07
Bekijk alles

Nadat Marokko gisteren in een saai duel met 0-0 gelijk wist te spelen tegen Ivoorkust, liet bondscoach Herve Renard na de wedstrijd weten dat er nog vier wedstrijden voor de boeg staan. “Maar we moeten eerlijk zijn Ivoorkust kandidaat nummer één is voor het WK”, voegde de Franse oefenmeester toe.

“Het resultaat is relatief goed, want we moeten beseffen dat we in een moeilijke groep zitten. We moeten ook weten waar we begonnen zijn en waar we naar toe willen. Ik erken dat we een beetje snelheid missen en rendement voor de goal. Verder heb ik zeker nog tijd nodig”, aldus Renard.

Eén speler die gisteren degelijk werd gemist was Karim El Ahmadi. Dat vindt ook bondscoach Hervé Renard:”Toen ik hoorde dat hij afwezig zou zijn, was dat een harde klap voor mij. Hij zou vandaag (zaterdagavond red.) voor vele oplossingen kunnen zorgen. Maar dat is natuurlijk geen excuus”.

Renard liet weten dat de kansen nog niet verloren zijn vor het WK. “We zullen er alles aan doen om Ivoorkust voorbij te streven. Momenteel is nog niets besloten.