Renard: “Ik hou van dit soort wedstrijden”

“Je hart kan makkelijk in Marokko liggen, terwijl je gelukkig bent in Nederland”
woensdag, 4 oktober 2017, 16:22
‘Lazaar wilde zelf niet naar de Afrika Cup’
woensdag, 4 oktober 2017, 19:34
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal moet aankomende zaterdag met Gabon afrekenen om zicht te houden op het WK, dat volgend jaar in Rusland gehouden wordt. In aanloop naar dit duel, stond bondscoach Hervé Renard vanmiddag in Rabat de pers te woord tijdens de persconferentie.

Zo gaf Hervé Renard aan dat zowel hij als de rest van de spelersgroep blij zijn met de aanwezigheid van Achraf Hakimi. De jonge rechtervleugelverdediger maakte onlangs zijn competitiedebuut voor Real Madrid en krijgt het vertrouwen van Zinedine Zidane. “Hij is goed verwelkomd door de gehele spelersgroep”, gaf Renard aan op de persconferentie.

“Pierre-Emerick Aubameyang is een wereldspeler die over ontzettend veel kwaliteit beschikt. Maar wij gaan uit van de kracht van ons gehele elftal. Het nationale team is op de goede weg. De sfeer in het stadion zal geweldig zijn en de spelers zullen dat zaterdag meemaken. De spelers kunnen niet wachten op de wedstrijd tegen Gabon.”

“Het zal een lastige wedstrijd zijn, maar ik hou van dit soort wedstrijden. Ik heb als trainer nooit eerder van Gabon verloren en aanstaande zaterdag zullen we die reeks voort gaan zetten”.