Renard: “Ik wil terug naar de Ligue 1”

Marokko begint met deze elf namen
maandag, 9 januari 2017, 14:31
“We hadden meer balbezit”
maandag, 9 januari 2017, 23:44
Bekijk alles

Ivory Coast's national soccer team coach, Herve Renard, smiles during a press conference in Malabo, Equatorial Guinea, Tuesday, Jan. 27, 2015, ahead of their final Group D Match on Wednesday against Cameroon at Estadio De Malabo. (AP Photo/Sunday Alamba)

Hervé Renard wil graag terug naar de Ligue 1. De Franse bondscoach van het Marokkaans elftal liet in gesprek met het Franse sportmedium L’Equipe weten de ambitie te hebben om weer een ploeg uit de Franse competitie onder zijn hoede te nemen.

Renard, die momenteel met Marokko zal deelnemen aan de Afrika Cup 2017, hoopt op een dag weer actief te zijn in de Ligue 1, om te bewijzen dat hij niet alleen kan slagen in Afrika. “Ze hebben zich vergist. Voor de critici die twijfels hebben, zal ik laten zien dat ze het aan het verkeerde eind hebben”, geeft Renard aan.

Als trainer van Lille werd Renard na een reeks slechte resultaten ontslagen.”Na 13 wedstrijden stond ik op 13 punten. Ik zie dat andere clubs minder punten hebben na dezelfde hoeveelheid wedstrijden. Ik vind dat ik niet genoeg tijd heb gekregen”, sluit Renard af.