Renard: “Ik wist dat Ziyech zijn kans weer zou pakken”

Koningshuis Saoedi-Arabië nodigt nationale elftal uit voor Umrah
dinsdag, 14 november 2017, 20:24
CHAN2018: Potindeling toernooi bekend
woensdag, 15 november 2017, 14:57
Bekijk alles

Het huwelijk tussen Hervé Renard en Hakim Ziyech kende geen goede start. De bondscoach passeerde de hem voor de Afrika Cup 2017 en daarop besloot Ziyech om niet meer onder Hervé Renard uit te komen voor Marokko. De lucht is sinds afgelopen zomer weer geklaard tussen speler en bondscoach en volgens Renard is dat voornamelijk te danken aan bondsvoorzitter Fouzi Lekjaâ.

“Mijn dank gaat uit naar Fouzi Lekjaâ, omdat hij aan de basis van de verzoening stond”, liet Renard gisteren weten in het programma L’Club. “Hij liet mij weten dat Ziyech bereid was om na een gesprek terug te keren naar de nationale ploeg.”

Renard denkt dat de kwestie Ziyech is begonnen tijdens de Afrika Cup kwalificatiewedstrijd in Kaapverdië. De Marokkaanse international was onder Badou Zaki verzekerd van een basisplek en moest plots plaatsnemen op de tribune. “Ik heb Ziyech op de tribune plaats laten nemen vanwege de conditie van het veld en omdat het een moeilijke wedstrijd was”, legt Renard uit. “Hij had het tevens moeilijk met het feit dat hij maar 20 minuten speelde in de thuiswedstrijd tegen Kaapverdië”, aldus Renard.

“Ook in de uitwedstrijd tegen Gabon kwam Ziyech niet in actie”, vervolgt Renard. “En ik denk het conflict daar zo’n beetje begonnen is. Hoe dan ook heb ik altijd de gedachte gehad dat Ziyech zijn kans weer zou pakken binnen het nationale elftal”.