Renard : “Ivoorkust kan elk moment wakker worden”

Video – Hoe keek Youssef Chippo naar de wedstrijd..
zaterdag, 21 januari 2017, 12:33
Zakaria Aboukhlal naar PSV
zaterdag, 21 januari 2017, 23:14
Bekijk alles

Ivory Coast's national soccer team coach, Herve Renard, smiles during a press conference in Malabo, Equatorial Guinea, Tuesday, Jan. 27, 2015, ahead of their final Group D Match on Wednesday against Cameroon at Estadio De Malabo. (AP Photo/Sunday Alamba)

Na de overwinning van gisteravond tegen Togo, liet bondscoach Hervé Renard weten weten dat het op technisch vlak het er beter aan toe ging dan tegen Congo-Kinshasa. De focus ligt momenteel op Ivoorkust, dat volgens de bondscoach de lastigste wedstrijd van de poule zal worden.

“Na de Afrika Cup loting wisten we dat de laatste wedstrijd tegen Ivoorkust allesbehalve makkelijk zou zijn. Ze hebben de eerste twee wedstrijden gelijkgespeeld, maar dat wil niets zeggen. Toen ik eerder bondscoach van Ivoorkust was op de Afrika Cup 2015, speelden we de eerste twee wedstrijden gelijk en kwalificeerden we ons ook voor de kwartfinale,” gaf de bondscoach aan, die dat jaar met Ivoorkust de titel wist te pakken.

“De grote landen slapen nooit”, vervolgt Renard. “Ivoorkust kan ieder moment wakker worden. Hoe dan ook zullen wij alles moeten geven om verder te komen op dit toernooi”, sloot Renard af.