Renard: “Teleurstelling is een van de verschrikkelijkste dingen in het leven”

Lekjaâ: “Meer dan 3000 supporters in Abidjan”
vrijdag, 10 november 2017, 14:55
Video: El Khattabi, Sinouh en Boussaboun over WK kansen Marokko
vrijdag, 10 november 2017, 22:34
Bekijk alles

Vlak voor de laatste training sprak bondscoach Hervé Renard in een persconferentie over de wedstrijd tegen Ivoorkust, die Marokko een WK-ticket op zal moeten leveren.

“De laatste keer was ik in Abidjan om mijn respect te tonen aan Tioté. Hij blijft mij bij. Ik zal mijn gevoelens opzij om mijn werk hier te doen”, gaf Renard aan.

De Franse oefenmeester weet wat er op het spel staat: “Het is heel simpel. Gaat het morgen goed, dan dank ik God (Alhamdulillah). Gaat het niet goed, dan draag ik die verantwoordelijkheid. Mijn schouders zijn sterk genoeg om die last te dragen.”

Renard ziet het belang van de twaalfde man in: “Ik hoop dat er genoeg Marokkaanse fans aanwezig zijn morgen en dat ze enorm veel geluid maken. Dit is een Afrikaans voetbalfestival en we mogen van geluk spreken dat we dit mee mogen maken.”

“Teleurstelling is een van de meest verschrikkelijke dingen in het leven”, gaf de bondscoach aan. “We moeten er alles doen om morgen goed voor de dag te komen.”

Renard is tevreden over de grasmat en weet dat de wedstrijd voornamelijk op mentaal vlak beslist zal worden: “Deze wedstrijd zal worden beslist door vastberadenheid en solidariteit. Het veld? Dat ziet er veel beter uit dan toen ik hier bondscoach was”, aldus Hervé Renard.