Renard: “We waren niet efficiënt”

El Hassnaoui naar IRT Tanger
dinsdag, 17 januari 2017, 21:48
Video: Heftige discussies op straat na nederlaag Marokko vs Congo-Kinshasa
woensdag, 18 januari 2017, 20:16
Bekijk alles

Ivory Coast's national soccer team coach, Herve Renard, smiles during a press conference in Malabo, Equatorial Guinea, Tuesday, Jan. 27, 2015, ahead of their final Group D Match on Wednesday against Cameroon at Estadio De Malabo. (AP Photo/Sunday Alamba)

Het Marokkaans elftal verloor gisteravond het eerste Afrika Cup groepsduel. De ploeg van Hervé Renard ging verrassend onderuit tegen Congo-Kinshasa en zit in een moeilijk parket. Desondanks gelooft de Franse oefenmeester in een plek in de volgende ronde.

“Ik kan jullie enkele voorbeelden geven van ploegen die hun eerste wedstrijd hebben verloren, maar de overige duels hebben gewonnen. Sterker nog, ploegen die daarna zelfs ver zijn gekomen in het toernooi”, gaf Renard aan tegenover de Marokkaanse pers.

“Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar we moeten het toch doen”, voegt Renard er aan toe. “Het is lastig om deze wedstrijd te beschrijven. In het voetbal moet je efficiënt zijn en dat waren we niet”, concludeert de bondscoach van Marokko.

“We moeten nu niet naar excuses blijven zoeken. We moeten ons hoofd koel houden en er alles aan doen om zo doeltreffend mogelijk te zijn”, sloot Renard af. Mocht Marokko de aankomende twee groepsduels tegen Togo en Ivoorkust winnen, dan is de kwartfinale een feit.