Renard: “Zeventien spelers zijn zeker van een plek op het WK”

Hakimi keert terug bij Marokko
donderdag, 22 maart 2018, 23:42
Voorbeschouwing: Marokko – Servië
vrijdag, 23 maart 2018, 10:57
Bekijk alles

Op de persconferentie, die gisteravond in aanloop naar de oefenwedstrijd tegen Servië is gehouden, heeft Hervé Renard aangegeven dat zeventien spelers uit de huidige selectie, zeker zijn van een plek op het WK.

Op de vraag of hij zijn WK selectie al rond heeft, gaf Renard het volgende antwoord: “Ik zal daar eerlijk over zijn. Ik heb zeventien spelers in mijn hoofd die al zeker zijn van een plek op het WK. We hebben geluk dat er veel gemotiveerde spelers in de selectie zitten, maar ik zal keuzes moeten maken om de definitieve selectie voor het WK rond te hebben. Dit keer heb ik brede selectie uitgenodigd, om gemakkelijker keuzes te maken. Enkele spelers hebben de groep verlaten door blessures en andere spelers zijn op de weg terug”, voegde de bondscoach van Marokko er aan toe.

Renard heeft vijf spitsen uitgenodigd, maar een vaste waarde in het Marokkaans elftal onbreekt: Rachid Alioui. “Dat je veel doelpunten hebt gescoord in de Ligue 2, hoeft niet per se te betekenen dat je geselecteerd moet worden. We hebben genoeg spitsen. Azaro doet zijn best in Egypte en Boutaïb scoort in de Turkse competitie. Maar er gaat een periode komen dat ik lastige keuzes zal moeten maken. De spelers hebben nog twee maanden de tijd om zich te bewijzen”, aldus Renard.

De bondscoach is tevreden over de weg die Marokko heeft afgelegd, maar blikt alvast vooruit op een nieuwe periode: “Wat wij tot nu toe gedaan hebben is goed, maar we beginnen nu aan een nieuwe fase. We zullen klaar moeten staan om de eer van Marokko te verdedigen. Wij gaan niet naar het WK om foto’s te schieten”.