Renard: “Ziyech heeft moeite met een plek op de bank”

26-koppige voorselectie Afrika Cup bekend; Ziyech ontbreekt
donderdag, 22 december 2016, 10:30
Sinouh: “Pure discriminatie”
donderdag, 22 december 2016, 13:32
Bekijk alles

Hakim Ziyech is één van de opvallende afwezigen in de 26-koppige voorselectie van Marokko, voor de Afrika Cup 2017. Bondscoach Hervé Renard heeft op de website van de Marokkaanse voetbalbond toegelicht, waarom hij de Marokkaanse Ajacied niet in de selectie heeft opgenomen.

“Ziyech is een ontzettende talentvolle speler, maar op zijn plek gaat mijn voorkeur naar andere spelers. Denk bijvoorbeeld aan Younes Belhanda, die het goed doet bij koploper OGC Nice. Maar ook heb ik een voorkeur voor Mbark Boussoufa”, laat de bondscoach weten. “Hij mag dan wel in de Emiraten spelen, maar beschikt over enorm veel ervaring”, vervolgt de bondscoach van Marokko. “Hij heeft ook een ontzettende goede invloed op de groep.”

“Ziyech heeft er een beetje moeite mee om een plek op de bank te accepteren. Vandaar dat ik ervoor heb gekozen om hem liever voor zijn club te laten spelen. Dat staat los van zijn kwaliteiten. Je kan het vergelijken met het ontbreken van Hatem Ben Arfa op Euro 2016. Als hij niet speelt, dan zal dat lastig zijn voor hem, voor de technische staf en voor de spelersgroep”, sluit de bondscoach af.