RMC: “CAF denkt er serieus over na om de Afrika Cup te annuleren”

Salah-Eddine staat op radar Marokko, maar heeft nog geen keuze gemaakt
woensdag, 15 december 2021, 8:10
Video – Romain Saiss scoort tegen Brighton & Hove Albion
donderdag, 16 december 2021, 14:46
Bekijk alles

Met nog minder dan een maand te gaan voor de start van de Afrika Cup 2021 in Kameroen, meldt RMC dat de organisatie van het toernooi op losse schroeven is komen te staan. Het continentale voetbalkampioenschap zou aanvankelijk in de zomer van 2021 gehouden worden, maar is vanwege de Coronapandemie verplaatst naar januari 2022. Het Coronavirus lijkt opnieuw roet in het eten te gooien.

De Franse radiozender RMC meldt op haar website dat de CAF momenteel in beraad is en serieus overweegt om het toernooi volgende maand niet door te laten gaan. Door het uitrukken van de Omicron variant in Afrika, willen clubs uit Europa hun spelers niet laten afreizen naar het Afrikaanse continent. Spelers uit bijvoorbeeld het Verenigd Koninkrijk moeten eveneens na terugkomst verplicht in quarantaine, waardoor ze daardoor enkele dagen extra niet inzetbaar zijn voor hun clubs.

Mocht de Afrika Cup aankomende maand niet doorgaan, dan is de kans klein dat het toernooi in 2022 nog zal worden gespeeld. De competitie zit overvol en het WK zal in november 2022 worden gespeeld in Qatar.