‘Saaie’ Marokko wint simpel van Sao Tome

Voorbeschouwing: Marokko – Sao Tomé en Principe
zondag, 4 september 2016, 14:08
CAF plaatst Marokko in Pot 3
woensdag, 7 september 2016, 14:14
Bekijk alles

Het Marokkaanse elftal heeft haar laatste wedstrijd voor de kwalificatie van de Afrika CUP 2017 winnend afgesloten. In de laatste wedstrijd werd afgerekend met Sao Tome. In Rabat werd het 2-0 in het voordeel van Marokko.

Voor Marokko stond er niets meer op het spel, gezien de Leeuwen van de Atlas zich al gekwalificeerd hadden voor de Afrika Cup. Dat gaf bondscoach Renard de gelegenheid om met een paar nieuwe gezichten aan de start van de wedstrijd te beginnen. Zo stond bijvoorbeeld Yassine Bounou in het doel en op de linksback positie stond Hamza Mendyl.

Debutant Mendyl was het enige lichtpuntje in de eerste helft. Hij kwam vaak op aan de linkerflank en had een paar goede individuele acties. Voor de rest was de eerste helft niet om aan te zien. Afgezien van een paar afzwaaiers van Oussama Tannane, werd er niet een fatsoenlijke aanval gecreëerd.

In de tweede helft ging het iets beter, maar het veldspel was nog steeds niet optimaal. Toch kwam Marokko tien minuten na rust op voorsprong dankzij een benutte strafschop van Hakim Ziyech. Voor Ziyech was het alweer zijn derde doelpunt voor Marokko in zeven interlands. Na de voorsprong werden er een paar wissels toegepast door Renard, waardoor het qua spel beter ging. Batna en Chahechouhe vielen goed in.

Tien minuten voor tijd had het publiek weer een reden om te juichen. Na een perfect aangesneden voorzet van Nabil Dirar, hoefde Bouhaddouz alleen zijn hoofd tegen de bal aan te tikken om voor de 2-0 te zorgen. Verder bleef het bij een aantal spaarzame kansen en werd de eindstand bepaald op 2-0.

Met vijf overwinningen, een gelijkspel en een doelsaldo van tien voor en een goal tegen kwalificeert Marokko zich feilloos voor de Afrika Cup 2017. Desondanks moet het spel toch beter. Volgende maand wacht Gabon namelijk voor de kwalificatie van het WK. Marokko is voor de kwalificatie van het WK 2018 verder ingedeeld met Ivoorkust en Mali. Met alle respect naar Libië, Kaapverdië en Sao Tome, deze landen zijn sterker en daarom moet het spel ook beter, wil Marokko een kans maken voor het WK in Rusland.