Sabiri weigert Marokko en hoopt op Duitsland

Bondscoach Sellami roept 25 internationals op voor trainingskamp
woensdag, 27 september 2017, 11:06
Amrabat bedankt Renard voor de eer en stelt interlandkeuze voorlopig uit
woensdag, 27 september 2017, 16:27
Bekijk alles

Abdelhamid Sabiri heeft bedankt voor Marokko. De aanvaller, die afgelopen zomer 2.Bundesliga club 1.FC Nürnberg verruilde voor Premier League formatie Huddersfield Town, heeft bondscoach Hervé Renard laten weten niet open te staan voor Marokko. Zo melden betrouwbare bronnen tegenover onze redactie.

De keuze van de in Goulmima (Marokko) geboren aanvaller is uiterst frappant te noemen. Vorig jaar kwam Sabiri uit in de Duitse vijfde divisie en maakte destijds kenbaar dat het een droom was om voor Marokko, dan wel Marokkaanse jeugdelftallen uit te komen. Tegenover bondscoach Hervé Renard liet Sabiri weten niet voor Marokko, maar voor Jong Duitsland te willen spelen.

De 20-jarige Sabiri speelde vorig jaar voor Sportfreunde Siegen en maakte in de zomer van 2016 de overstap naar het tweede elftal van FC Nürnberg. Begin 2017 werd hij gepromoveerd naar het eerste elftal en verdiende met zijn fraaie optredens afgelopen zomer een transfer naar Huddersfield Town. Tot op heden is hij vier keer in actie gekomen voor de Premier League club en leverde hij één assist.