Saddiki: “Ik zou mijn hart volgen, en dan zou ik zeker voor Marokko kiezen”

Benatia: “Het was geen gemakkelijke beslissing”
woensdag, 2 oktober 2019, 10:07
Video – Achraf Hakimi scoort twee keer tegen Slavia Praag #CL
woensdag, 2 oktober 2019, 20:59
Bekijk alles

In 2018 maakte Dries Saddiki de transfer van Fortuna Sittard naar Willem ll waar hij tekende voor drie seizoenen. De Marokkaanse middenvelder speelde tot 2014 bij Sportclub Irene in Tegelen.

“Ik wist pas laat dat ik prof kon worden . Ik speelde tot in de onder 19 nog bij Sportclub Irene. En had eerlijk gezegt nooit meer gedacht dat ik prof zou worden, maar het is me wel nog gelukt, dus geef de hoop nooit op” laat Saddiki in gesprek weten met 11lions.nl.

Met Fortunna Sittard wist Dries Saddiki te promoveren naar de Eredivisie; “Dit ging met ups en downs . Mijn laatste jaar was wel een hoogtepunt . We speelde een goed seizoen en we promoveerde na de Eredivisie”.

Dries gaat verder, “Toen heb ik me zelf laten zien en klopte Willem II aan . Ik was toe aan iets nieuws en daarom heb ik voor Willem II gekozen”, laat Saddiki weten.

Op de vraag welke doelen hij heeft gesteld bij Willem ll laat Saddiki weten; “Ik wil een vaste waarden worden voor het team. En zoveel mogelijk spelen en winnen. We hebben vorig jaar de bekerfinale verloren . Het zou mooi zijn als ik deze ooit met willem II zou kunnen pakken”.

Terwijl de discussie nu weer oplaait in Nederland over de interlandkeuzes van sommige spelers is Sadikki hier duidelijk in; “Ik vind dat iedereen zijn eigen keuze moet maken. En ik vind het jammer dat als iemand een keuze heeft gemaakt dat iedereen er een mening over heeft”.

Op de vraag op welke land hij zal kiezen als Sadikki de keuze had; “Ik zou het geweldig vinden als ik deze keuze zou mogen maken . Ik zou dan mijn hart moeten volgen en dan zou ik zeker voor Marokko kiezen” laat Sadikki weten.

Laatste woordje; “Blijf 11lions volgen ze komen altijd met mooie dingen”