Saiss: “Ziyech houdt zielsveel van zijn land”

Achraf Hakimi verkozen tot CAF Jonge Speler van het jaar!
dinsdag, 7 januari 2020, 20:19
Video – Yunis Abdelhamid schiet Stade de Reims richting de halve finale Franse beker
dinsdag, 7 januari 2020, 23:26
Bekijk alles

Tijdens een live programma van RMC Sports kreeg de centrale verdediger van het Marokkaanse elftal een aantal vragen. Zo werd de speler van Wolverhampton bevraagd over de spelerverdeler van de Atlas Leeuwen: Hakim Ziyech.

“Ziyech is een speler die als nummer 10 speelt maar die je ook op de flanken kan zetten. Zijn passes zijn echt van een hoog niveau. Als Hakim de bal heeft dan weetje gewoon dat er wat gaat gebeuren”, liet Saiss weten.

Saiss gaat verder: ” Hij zorgt ervoor dat andere spelers goed met elkaar kunnen combineren, hij is erg belangrijk voor een ploeg”.

Op de vraag wat het verschil is met Riyad Mahrez vertelde Saiss: “Mahrez is meer aanvallend. Die is sterk in één op één situaties. Hij is typisch een aanvallende technischer speler. Mahrez en Ziyech zijn niet te vergelijken met elkaar.

Op de vraag hoe Ziyech is bij Marokko laat Saiss weten: “In het begin was het een beetje moeilijk hij spreekt natuurlijk alleen Engels. Maar hij is echt een speler die Marokko wil vertegenwoordigen op het hoogste niveau. Hij houdt zielsveel van zijn land. Daarom had hij moeite in het begin wanneer hij op de bank moest beginnen”, sloot Saiss af.