Samenvatting persconferentie Fouzi Lekjaa

Stade Malherbe Caen neemt Bammou over van Nantes
dinsdag, 24 juli 2018, 16:37
El Hamdaoui nieuwe technisch directeur van Chabab Rif Alhoceima
woensdag, 25 juli 2018, 15:01
Bekijk alles

Bondsvoorzitter Fouzi Lekjaa hield vandaag zijn eerste persconferentie na het WK in Rusland. Een aantal belangrijke punten, zoals de toekomst van het Marokkaans elftal, Hervé Renard en de CAN2019 kwamen naar voren.

Bondscoach Hervé Renard Faouzi Lekjaa gaf aan dat er gisteren en tien dagen geleden gesproken is met Hervé Renard. Tijdens de gesprekken is het een en ander geëvalueerd. Fouzi Lekjaa benadrukte dat Hervé Renard tot 2022 bondscoach van Marokko zal.

CAN 2019:
Over tien maanden staat de Afrika Cup 2019 voor de deur. “Laat het duidelijk zijn”, vertelde Lekjaa. Ik ga niet praten over de kwartfinale of wat dan ook. Marokko moet voor de beker strijden punt uit”.

Toekomst Marokkaanse voetbal en Marokkaanse elftal :
Hervé Renard blijft aan het roer bij Marokko. Er zullen meer voetbalacademies in Marokko opgericht worden en in de toekomst zullen er meer jeugdtrainers worden opgeleid.

Marokkaanse spelers in Europa : 
Lakjaa liet weten dat er 400 spelers op dit moment in Europa zitten en dat de Marokkaanse bond ieder speler volgt. De bond probeert eerst in contact te komen met de familie om zo de spelers over te halen om voor Marokko uit te komen. Brahim Diaz, speler van Manchester City, werd daarbij als voorbeeld gebruikt.