Sebaoui: “Spelen voor Marokko is te gek voor woorden”

Ilias Sebaoui blijft Marokko trouw ondanks oproep België
donderdag, 26 mei 2022, 17:27
Gregg Berhalter maakt selectie bekend voor wedstrijd tegen Marokko
zaterdag, 28 mei 2022, 11:37
Bekijk alles

Vandaag kwam het nieuws naar buiten dat Ilias Sebaoui de oproep van het België U21 links heeft laten liggen en voor een interlandcarrière gaat bij Marokko. In gesprek met 11Lions vertelt hij meer over zijn keuze en zijn periode bij Marokko U23.

Ilias Sebaoui mocht zich eerder melden in Rabat waar hij onder de hoede kwam van bondscoach Houssine Ammouta: “Het voelde als thuiskomen in je vaderland. We kregen een warm welkom. En iedereen bij het Marokkaanse elftal liet mij op mijn gemak voelen. Verder heb ik ook een goed gesprek gehad met de bondscoach.”

Zowel uit Marokko en vooral uit België was er veel mediadruk op de speler van K. Beerschot. Voor Sebaoui was dat iets waar hij mee om moest gaan: “Ik kreeg en krijg nog steeds heel veel berichten, vol liefde en trotsheid van de Marokkaanse gemeenschap. En dat geeft me een warm gevoel om mijn eigen door te zetten, en te werken voor mijn land”.

Ondanks de oproep eerder deze maand voor België, bleef Ilias Sebaoui standvastig en bleef bij zijn keuze bij Marokko. Op de vraag waarom hij Marokko trouw bleef zegt Ilias: “Spelen voor je vaderland geeft toch een ander gevoel. Wij Marokkanen zijn gehecht aan elkaar en de liefde die je krijgt van de mensen, en om te voetballen voor je Marokkaanse bloed is te gek voor woorden”.

Naast Ilias Sebaoui zijn er genoeg spelers in Europa die voor dezelfde keuze staan: “Maak de juiste beslissing doe waar je je goed bij voelt. Dat is het belangrijkste. Volg je hart en praat met de belangrijke mensen om je heen, om de juiste keuzes te maken”.

Voor de volgers van 11Lions had Ilias nog een laatste woord: “Bedankt voor de steun en de liefde. Dima Magreb!”