“Sinds ik aan het roer sta bij Marokko, is het iedere keer goed gegaan tegen Ivoorkust”

“Als sommigen het nationaal elftal willen schaden, dan is dat hun probleem”
dinsdag, 25 juni 2019, 8:33
Idrissi: “We zijn klaar voor Ivoorkust”
dinsdag, 25 juni 2019, 22:04
Bekijk alles

Marokko speelt aankomende vrijdag om 19:00 Nederlandse tijd de tweede Afrika Cup 2019 groepswedstrijd. De tegenstander is Ivoorkust, een land waar Hervé Renard in 2015 de Afrika Cup mee heeft gewonnen. In gesprek met de Franse krant Le Monde, vertelt Renard over de aankomende tegenstander op de Afrika Cup.

Ivoorkust wordt momenteel getraind door Ibrahim Kamara, één van de voormalige assistenten van Hervé Renard bij de Ivoriaanse selectie. “Ik ken hem heel goed. En hij is niet voor niets aangesteld als trainer. De Olifanten hebben karakter en een uitstekende aanvaller: Nicolas Pépé. Dat is waarschijnlijk een van de beste spelers van Europa”, vertelt Renard.

“Het is voor mij uiterst bijzonder om tegen Ivoorkust te spelen”, vervolgt Renard. “Ik heb fantastische dingen beleefd in dit prachtige land. Ik zal verdriet hebben, maar ik ben hier om de kleuren van Marokko te verdedigen. En daar is geen ruimte voor gevoelens voor. Sinds ik aan het roer sta bij Marokko is het iedere keer goed gegaan tegen Ivoorkust. We hebben ze twee keer uitgeschakeld (Afrika Cup 2017, WK 2018)”.