Sinouh: “Pure discriminatie”

Renard: “Ziyech heeft moeite met een plek op de bank”
donderdag, 22 december 2016, 11:23
VideoGoal – Prachtige vrije trap van Boussoufa tegen Al Dhafra.
donderdag, 22 december 2016, 15:38
Bekijk alles

De afwezigheid van Hakim Ziyech op de aankomende Afrika Cup is verrassend te noemen. Daar waar Ajax garen spint bij de absentie van de Marokkaanse international op het Afrikaans eindtoernooi, is Khalid Sinouh niet blij met het ontbreken van Hakim Ziyech. Tegenover Metronieuws geeft de oud-international aan dat dit met discriminatie te maken heeft.

“Het was discriminatie, honderd procent zeker! Als Nederlandse Marokkaan heb je daar een achterstand. Kijk maar naar Nourdin Boukhari, die niet werd geselecteerd voor de Afrika Cup toen hij bij Ajax speelde. In mijn geval kreeg een doelman uit de derde divisie in Frankrijk voorrang, terwijl ik wekelijks in de Eredivisie keepte”, liet Sinouh weten tegenover Metronieuws.

“Ik had minstens vijftig interlands moeten spelen”, vervolgt de oud-doelman van o.a. RKC Waalwijk, AZ, NEC en FC Utrecht. “En dan nu weer Ziyech. Marokkanen die in Marokko zijn geboren hebben een streepje voor, net als Franse Marokkanen. Nederlandse Marokkanen spreken meestal Berbers en dan heb je een probleem als in Marokko alleen Marokkaans-Arabisch of Frans wordt gesproken”, aldus Sinouh.

“Er is geen filosofie. Qua faciliteiten heeft Marokko het tegenwoordig prima voor elkaar, maar in de manier van voetballen zit totaal geen structuur. Iedere coach speelt zijn eigen systeem en er zijn nogal wat trainerswisselingen geweest de afgelopen jaren. Ik krijg spontaan suikerziekte als ik daaraan denk, want er is genoeg talent. Het is frustrerend om te zien hoe daarmee wordt omgesprongen. Met een speler als Ziyech moet je zeggen: jij bent de komende jaren onze nummer 10 en daar bouwen we ons team omheen. Maar zonder visie ben je nergens. Het wordt dus wéér niets met Marokko tijdens de Afrika Cup”, baalt Khalid Sinouh.