Slecht Marokko laat winst glippen in de laatste minuten

Video: Blunder Comoren helpt Marokko in het zadel 1-2
dinsdag, 16 oktober 2018, 15:38
Video – Samenvatting : Comoren – Marokko
dinsdag, 16 oktober 2018, 17:02
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal is er niet in geslaagd om de tweede wedstrijd tegen de Comoren te winnen. De ploeg van Hervé Renard heeft in de slotfase van de wedstrijd de zege uit handen gegeven. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel.

Marokko begon met een aangepaste opstelling, ten opzichte van de wedstrijd van afgelopen zaterdag. Zo mocht Munir in plaats van Yassine Bounou onder de lat gaan staan en zo was er een basisplek voor Nayef Aguerd in het centrum van de verdediging. Hamza Mendyl, Salaheddine Es-Saidi en Sofyan Amrabat verschenen eveneens aan de aftrap.

Positief was de beginfase niet voor Marokko. El Fardou Ben Mohamed scoorde binnen tien minuten de eerste treffer van de wedstrijd en bracht de thuisploeg daarmee op een 1-0 voorsprong. Een inschattingsfout van Hamza Mendyl leidde de aanval in. Ben Mohamed rondde prachtig af door de bal feilloos in de kruising te schieten.

In de 54e minuut kwam Marokko op gelijke hoogte door een doelpunt van Khalid Boutaïb. Een doeltrap van Munir El Kajoui werd door Achraf Hakimi ineens gepromoveerd tot assist. Boutaïb faalde niet in de zestien en bracht daarmee de Marokkaanse supporters in extase. In de 62e minuut profiteerde Nordin Amrabat van een blunder van de Comorese doelman en leek daarmee de 1-2 winst veilig te stellen.

In de 90e minuut sloeg echter het noodlot toe nadat El-Fardou Ben Mohamed in het Marokkaanse strafschopgebied opdook. De spits van Rode Ster Belgrado tikte een voorzet buiten bereik van doelman Munir binnen en stelde daarmee de 2-2 veilig. Marokko blijft ondanks het gelijkspel in de race om een plek op de Afrika Cup 2019 en kan zelfs bij verlies van Kameroen vanmiddag tegen Malawi, de eerste plek overnemen van de regerend Afrikaans kampioen.

Opstelling Marokko:
Munir El Kajoui;Achraf Hakimi, Nayef Aguerd, Romain Saiss, Hamza Mendyl; Salaheddine Es-Saidi (35′ Ismael El Haddad), Karim El Ahmadi, Faycal Fajr; Sofyan Amrabat, Nordin Amrabat (90′ Mehdi Bourabia), Khalid Boutaïb (75′ Youssef En-Nesyri).