Taabouni op radar Marokkaanse voetbalbond

Derksen : “Nederlandse voetbalclubs klagen steeds over Marokkanenprobleem”
dinsdag, 23 juni 2020, 0:04
Munir: “FIFA gaf nooit antwoord op mijn verzoek”
dinsdag, 23 juni 2020, 20:07
Bekijk alles

De kans is aanzienlijk dat Mohammed Taabouni de volgende speler zal zijn die zijn definitieve interlandkeuze zal moeten maken. De middenvelder van AZ Alkmaar staat al geruime tijd op de radar van bondscoach Vahid Halilhodžić, en daar gaat de Marokkaanse voetbalbond werk van maken, zo bevestigen betrouwbare bronnen aan 11lions.nl

De 18-jarige speler van AZ  speelde in het verleden voor Nederland o15, o16, 017,  en o18. Om in officieel verband uit te komen voor Marokko, dient Taabouni een switch aan te vragen bij de FIFA.

Taabouni liet in november (2019) in gesprek met de NOS weten dat hij nog niet klaar was voor de keuze: “Ik wil een grote speler worden, een voorbeeld zijn voor jonge mensen. Spelen in de Champions League en het WK winnen, het grote WK.” Op de vraag of dat met het Nederlandse elftal gaat gebeuren, antwoordde Taabouni: “Dat weet ik nog niet. Het is nog te vroeg om zulke dingen te beslissen. Ik ben nog niet klaar voor die keuze.”

Taabouni speelde tot 2013 in de jeugd van Olympia Haarlem, daarna vertrok hij naar de jeugdopleiding van AZ. In 2018 tekende de Marokkaanse middenvelder een contract bij AZ tot medio 2020. Taabouni zal volgend seizoen deel uitmaken van de eerste selectie van AZ.