Toutouh komt terug op keuze Marokko en kiest voor Denemarken

Marokko zakt op de FIFA Ranglijst
donderdag, 9 maart 2017, 15:30
Video – Goal Aatif Chahechouhe tegen Alanyaspor
vrijdag, 10 maart 2017, 19:46
Bekijk alles

Youssef Toutouh stond op het punt om zijn keuze voor Marokko kenbaar te maken, was het niet dat het ontslag van toenmalige bondscoach Badou Zaki roet in het eten heeft gegooid. Na een gesprek met de oud-bondscoach van Marokko was de Deense Marokkaan er over uit: Een interlandcarrière bij Marokko.

Nadat Badou Zaki moest vertrekken van de Marokkaanse voetbalbond, kwam de 24-jarige aanvaller niet in de plannen voor van Hervé Renard. Ruim één jaar na dato gooit Toutouh de deur open voor zijn geboorteland. “Ik heb een goed gesprek gehad met Åge Hareide (bondscoach Denemarken). Het is een goede coach. Hij spreekt Noors en dat begrijp ik een beetje”, geeft Toutouh aan.

“Ik ben geboren in Denemarken en heb aangegeven dat ik in het verleden voor Marokko wilde gaan spelen”, vervolgt Toutouh. “Als ik de kans krijg om voor Denemarken te spelen, dan zal ik strijden. Ik wil voor Denemarken spelen. Daar sta ik 100% achter”, sluit Toutouh af, die in het verleden uit is gekomen voor verschillende Deense jeugdelftallen.