“Uitkomen voor je land is het mooiste wat er is”

Video – Hoogtepunten Sofiane Boufal tegen Chelsea
dinsdag, 25 april 2017, 23:56
Video – Maar als Marokko komt, wat doe je dan?
vrijdag, 28 april 2017, 13:00
Bekijk alles

Exclusief – Eén van toekomstige aanwinsten van het Marokkaans elftal, is Mimoun Mahi. De 23-jarige aanvaller van FC Groningen, maakt dit seizoen furore bij de ploeg die door trainer Ernest Faber wordt geleid. Gisteren nam bondscoach Hervé Renard contact op met Mahi, die met 16 competitiedoelpunten een aanvallende versterking is voor het Marokkaans elftal.

De afgelopen dagen werd Mahi geconfronteerd met een keuze tussen Marokko en Oranje. Het maken van die keuze, was nadat de bondscoach van Marokko contact met hem opnam, niet moeilijk voor de aanvaller van FC Groningen. “Spelen voor Marokko is werkelijk een droom die voor mij die uitkomt”, geeft Mahi aan in gesprek met onze redactie. “In shaa Allah (met de wil van Allah) hoop ik dat ik vaak voor mijn vaderland mag uitkomen en ben zeker een trotse Marokkaan”, vervolgt Mahi.

De huidige topscorer van FC Groningen was dan ook vereerd met het belletje van de bondscoach. “Het contact was goed. Hij vroeg of ik voor Marokko wilde spelen en mijn antwoord was natuurlijk makkelijk: Ja. Het mooiste wat er is, is om voor je land uit te komen”, sloot Mahi af.