Verenigde Arabische Emiraten op spelersjacht in Marokko

Video – Heerlijke goal van Anuar Tuhami tegen Qaysar
donderdag, 17 september 2020, 14:49
Ihattaren-overstap naar Marokko is ‘onzin’
donderdag, 17 september 2020, 21:12
Bekijk alles

Het lijkt erop dat Marokkaanse clubs steeds meer talenten kwijt begint te raken aan clubs uit het Midden-Oosten. De Verenigde Arabische Emiraten lijkt op spelersjacht in Marokko.

Na Raja speler Oussama Zamraoui, die eerder werd gehaald door Al Wahda en Wydad speler Mohammed Rabie die naar Al Jazeera vertrok, was het deze week weer raak. Dibba Al Hisn heeft Mohammad Doghmi en Oussama Achik overgenomen van FAR Rabat.

Ondanks dat de spelers een meerjarig contract hebben bij de Marokkaanse clubs, weten clubs in de Verenigde Arabische Emiraten toch de spelers binnen te halen. De spelers krijgen na het tekenen van een contract ook de Emiratische nationaliteit. Daarmee maken dit soort overgangen het voor de FIFA moeilijk en ingewikkeld.

FAR Rabat liet eerder deze week weten in naam van Generaal Mohamed Haramou, officieel een klacht te hebben ingediend bij de FIFA. Omdat beide spelers nog een contract hebben bij de club uit de Marokkaanse hoofdstad. Wydad Casablanca en Raja Casablanca gingen FAR Rabat voor en hebben dit eerder al bij de FIFA aangekaart.

Eerder wist de Verenigde Arabische Emiraten ook de Brazilianen Caio Canedo, Fabio de Lima en Sebastian Tagliabue te naturaliseren. Ook Mohamed Ismail Ahmed Ismail, die zijn opleiding genoot bij FUS Rabat, speelt al jaren voor de Verenigde Arabische Emiraten.