Verzoeningsgesprek Renard en Ziyech aanstaande vrijdag in Amsterdam

El Mahdioui kiest voor Slowaaks avontuur
dinsdag, 27 juni 2017, 21:42
PEC verhuurt Achahbar aan NEC
woensdag, 28 juni 2017, 15:33
Bekijk alles

Hervé Renard en Faouzi Lakjaa zullen aankomende vrijdag met Hakim Ziyech om de tafel zitten in Amsterdam. De bondscoach en bondsvoorzitter gaan ervan uit dat de meningsverschillen tussenbeide na het gesprek verdwenen zijn. Betrouwbare bronnen melden tegenover onze redactie dat Hakim Ziyech aanwezig zal zijn tijdens dit gesprek.

Bondscoach Hervé Renard liet Hakim Ziyech buiten de Afrika Cup 2017 selectie. De Franse oefenmeester weigerde de Ajacied zelfs op te roepen, nadat vijf aanvallers zich geblesseerd af hadden gemeld voor de Afrika Cup. Nadat de bondscoach van Marokko er daarna voor had gekozen om Ziyech ook te passeren voor de oefenduels tegen Tunesië en Burkina Faso, gaf de 24-jarige international aan onder Renard niet meer uit te willen komen voor Marokko.

Nadat Renard toch besloot beroep te doen op Ziyech voor de afgelopen twee interlands, hield de Ajacied woord bij daad en legde hij de uitnodiging naast zich neer. Bondsvoorzitter Faouzi Lakjae liet op 12 juni tegenover Radio Plus weten dat er binnen afzienbare tijd een gesprek zou komen waarbij de strijdbijl zou worden begraven. Dit gesprek zal aankomende vrijdag plaatsvinden.