Voorbeschouwing: Ivoorkust – Marokko

Video: El Khattabi, Sinouh en Boussaboun over WK kansen Marokko
vrijdag, 10 november 2017, 22:34
Opstelling Marokko tegen Ivoorkust
zaterdag, 11 november 2017, 17:40
Bekijk alles

Negentig minuten en minimaal één punt scheiden het Marokkaans elftal van een plek op WK2018 in Rusland. De ploeg van Hervé Renard is met negen punten koploper in poule C van de Afrikaanse WK kwalificatie en heeft één punt meer dan Ivoorkust. Vanavond om 18:30 (Nederlandse tijd) treffen beide landen elkaar in Abidjan.

De eerste wedstrijd in de kwalificatiereeks tussen beide ploegen, werd ruim een jaar geleden gespeeld in Marrakech. Dat duel eindigde in 0-0. Marokko had enkele blessuregevallen te verwerken. Zo moest de ploeg het destijds doen zonder Nabil Dirar, Karim El Ahmadi, Hakim Ziyech en Aziz Bouhaddouz. Spijtig genoeg moet Bouhaddouz wegens een blessure ook de wedstrijd van vanavond missen. Marouane Da Costa en Youssef Ait Bennasser zijn er vanwege een blessure ook niet bij.

Net als vorig jaar in de kwalificatiewedstrijd in Marrakech, zal Ivoorkust opnieuw geen beroep kunnen doen op Eric Bailly en Jean Michael Seri. De verdediger van Manchester United is geschorst en de middenvelder van OGC Nice is niet fit. De afgelopen wedstrijden deed Ivoorkust het zonder Gervinho, Wilfried Zaha en Seydou Doumbia, maar allen zijn weer fit en zijn van de partij tegen Marokko.

Karim El Ahmadi weet dat er geen enkele andere optie is vanavond. Het WK zal koste wat het kost moeten worden bereikt: “Kwalificeren voor het WK is een droom voor iedere Marokkaan. We zullen spelen zoals de vijf voorgaande wedstrijden en In Sha Allah (Met de wil van Allah), zullen we ons kwalificeren voor het WK. Natuurlijk zal het moeilijk zijn, maar dat waren de vorige wedstrijden ook. We moeten het spel spelen die we tegen Mali en Gabon hebben gespeeld”, aldus El Ahmadi.

“Het hele land wacht op kwalificatie”, zegt Amine Harit. “In Sha Allah winnen we, maar een gelijkspel is ook een goed resultaat. Het wordt een moeilijke wedstrijd, voornamelijk omdat zij thuis spelen, maar we beschikken over spelers die veel ervaring hebben”, sloot Harit af.

Achraf Bencharki: “Zoals we weten is deze wedstrijd allesbehalve gemakkelijk. We hebben het voordeel dat we maar één punt nodig hebben. We zijn er op gebrand om een goed resultaat neer te zetten.”

Marc Wilmots gaf enkele dagen geleden het volgende aan op de persconferentie: “Het voordeel dat de nationale ploeg van Marokko heeft is dat ze een ingespeeld elftal hebben. Ze hebben ongeveer vijf wedstrijden met hetzelfde elftal gespeeld. Ze zijn snel in de omschakeling. Ze hebben veel spelers met technische kwaliteiten zoals Belhanda, Boussoufa en El Ahmadi. Spelers die jarenlang samenspelen bij de nationale ploeg. Op dit punt zijn zij veel verder dan ons. Ze hebben veel spelers die goed ontwikkeld zijn”, aldus Wimots.

“De belangrijkste troef van het Marokkaans elftal is de teamgeest”, gaf bondscoach Hervé Renard gisteren aan op de persconferentie. “Sinds ik bij Marokko zit heb ik alle noodzakelijke middelen tot mijn beschikking gehad om mijn werk te doen. Ik dank de voorzitter (Fouzi Lekjaâ red.), mijn staf en iedereen die in dit team werken. Het is aan mij om deze klus te klaren“, aldus Renard.

“We zijn heel dichtbij en tegelijkertijd ver weg”, vervolgt Renard. “Ik heb video’s bekeken van het Ivoriaans elftal, zoals ik eerder heb gedaan met Mali en Gabon. Dat is genoeg voor mij. De rest is niet belangrijk, omdat ik me concentreer op mijn eigen elftal”, sloot Renard af.

Vermoedelijke opstelling:
Munir El Kajou; Nabil Dirar, Medhi Benatia, Romain Saiss, Achraf Hakimi; Karim El Ahmadi, Mbark Boussoufa, Younes Belhanda; Hakim Ziyech, Nordin Amrabat, Khalid Boutaïb.

Wedstrijd: Ivoorkust – Marokko
Tijd: 18:30 Nederlandse tijd (17:30 Marokkaanse tijd)
Zenders: Bein Sports HD 2, Bein Sports FR 3, Canal+ Sport 1, Bt Sport 3.