Voorbeschouwing: Marokko – Centraal-Afrika

Ramez Hefzalla verkiest Marokko boven Egypte
vrijdag, 13 november 2020, 0:23
Opstelling Marokko tegen Centraal-Afrika
vrijdag, 13 november 2020, 19:20
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal speelt vanavond om 20:00 een kwalificatiewedstrijd tegen Centraal-Afrika voor de komende Afrika-Cup. Hakim Ziyech zal het vanavond moeten doen tegen Geofrey Kondogbia van Atletico Madrid. Het Marokkaans elftal moet het vanavond hoogstwaarschijnlijk stellen zonder Youssef En-Nesyri en Selim Amallah. Zo bevestigde de bondscoach gisteren tijdens de persconferentie vlak voor de training in Casablanca.

De laatste keer dat Marokko speelde tegen Centraal-Afrika was onder bondscoach Badou Zaki in 2014. Marokko won toen met 4-0 de doelpuntenmakers waren Abderazzak Hamdallah 3x en Omar El Kaddouri. Centraal-Afrika bezet momenteel de 110e plek op de FIFA ranglijst.

Marokko won nog nooit in een officiële wedstrijd van Centraal-Afrika. In 2010 werd het in Rabat onder assistent trainer Dominique Cuperly 0-0. Een jaar later speelde Marokko onder Eric Gerets in Centraal-Afrika en eindigde de wedstrijd ook in 0-0. Bondscoach Vahid Halilhodžić speelde in 2011 als bondscoach van Algerije tegen Centraal-Afrika en won toen met 2-0.

Keeper Geoffrey Lembet was zowel in 2010, 2011 en 2014 de eerste keeper van Centraal-Afrika, en ook aankomende vrijdag zal de keeper van CS Sedan onder de lat staan. In de selectie Centraal-Afrika zit één speler die actief is in de Marokkaanse tweede divisie, dat is Vianney Mabidé speler van Kawkab Marrakech.

Bondscoach François Zahoui van Centraal-Afrika trof eerder het Marokkaanse elftal. Als bondscoach van Niger verloor François Zahoui in 2019 van het Marokkaanse elftal onder leiding van Vahid Halilhodžić. Marokko won met 1-0 de doelpuntenmaker was toen Walid Karti.

Vermoedelijke opstelling:
Bono; Saïss, Aguerd, Mmaee, Mazraoui; Amrabat, Taarabt;Ziyech, Barkok, Hakimi; El Arabi.