Voorbeschouwing: Congo Kinshasa – Marokko

Exclusief: Download gratis de 11Lions Mountakhab Gids!!
zondag, 15 januari 2017, 19:12
Video – ‘Marokko kan grote teleurstelling op Afrika Cup worden’
maandag, 16 januari 2017, 13:21
Bekijk alles

Het eerste groepsduel van Marokko op de Afrika Cup 2017, staat vanavond op het programma tegen Congo-Kinshasa. Beide ploegen nemen het vanavond in Stade D’oyem om 20:00 Nederlandse tijd tegen elkaar op. De Atlasleeuwen wisten op de Afrika Cup geen enkele keer te verliezen van Congo-Kinshasa.

Vier maal eerder stonden Marokko en Congo-Kinshasa, destijds bekend stond onder de naam Zaïre, tegenover elkaar in de groepsfase van de Afrika Cup. Drie keer eindigde de confrontatie tussen beide landen in een gelijkspel, éénmaal wist Marokko te winnen. Dat was tijdens de Afrika Cup 1976, het toernooi waar Marokko de titel aan over hield.

De bondscoach van de opponent van vanavond, Florent Ibenge, gaf op de persconferentie aan dat Marokko een lastige opponent is, maar dat zijn ploeg koste wat het kost voor een overwinning zal gaan. “We zitten in een moeilijke poule. De twee ploegen die door willen gaan, zullen hun borst nat moeten maken. Het zal een hele moeilijke opgave worden. Maar als we van Marokko winnen, dan zal de druk afnemen”, wist Florent Ibenge daaraan toe te voegen.

Voor bondscoach Hervé Renard zal het een moeilijke opgave worden. De Franse oefenmeester mist vier internationals, waar hij sinds hij bondscoach van Marokko is beroep op heeft gedaan. Wegens blessures hebben Sofiane Boufal, Oussama Tannane, Younes Belhanda en Nordin Amrabat zich voor het toernooi af moeten melden.

De laatste keer dat Marokko het eerste duel op een Afrika Cup wist te winnen, was op de Afrika Cup van 2008. Marokko won met 5-1 van Namibië, maar kende uiteindelijk de groepsfase als eindstation. In 2012 verloor Marokko in het eerste groepswedstrijd van Tunesië en één jaar later speelde Marokko het eerste Afrika Cup duel met 0-0 gelijk tegen Angola.

Met Hervé Renard beschikt Marokko over een bondscoach die barst van de Afrikaanse ervaring. Zo wist de Franse oefenmeester binnen drie jaar twee Afrika Cup titels binnen te slepen. Of Renard met Marokko dezelfde successen zal boeken zoals bij Zambia en Ivoorkust, zal in de aankomende drie groepsduels moeten blijken.

Vermoedelijke opstelling Marokko:
Munir; Ait Bennasser, Benatia, Da Costa; Saiss, El Ahmadi, Dirar, El Kaddouri, Boussoufa; El Arabi, En-Nesyri

De wedstrijd zal uitgezonden worden op:

  • Fox Sports 2
  • Bein Sports 1 HD (France)
  • Bein Sports MAX 1 HD (Arabic)