Voorbeschouwing: Marokko – Kameroen

Clarence Seedorf: “We zijn hier gekomen om te winnen”
donderdag, 15 november 2018, 18:56
Marokko begint met deze elf namen tegen Kameroen
vrijdag, 16 november 2018, 19:06
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal speelt vanavond om 20:00 de voorlaatste wedstrijd in de Afrika Cup 2019 kwalificatie. Winst is voldoende voor de Atlas Leeuwen om zich te kwalificeren voor het toernooi. Historisch gezien heeft Marokko in 11 wedstrijden nog nooit gewonnen van Kameroen.

Kameroen bezet momenteel de 51e plek (6e in Afrika) op de FIFA ranglijst en is automatisch gekwalificeerd voor de toernooi die plaats zal vinden in eigen land. Het Marokkaanse elftal bezit zeven punten in de afgelopen wedstrijden tegen Malawi en de Comoren. Marokko trof Kameroen redelijk vroeg in 2017 in de kwalificatie met een nederlaag 1-0 in Yaoundé, door goal van Vincent Aboubakar.

Marokko zal het vanavond moeten doen zonder Hamza Mendyl, Ayoub El Kaabi en Achraf Dari. Hamza Mendyl heeft onlangs een enkelblessure opgelopen in zijn laatste wedstrijd tegen FC Köln. Ayoub El Kaabi heeft eveneens een blessure opgelopen, een week geleden in de laatste minuten tegen Beijing. Wat betreft Achraf Dari, de Franse bondscoach liet gisteren weten in de persconferentie dat de jonge speler niet geselecteerd ging worden zonder details te geven. Er zijn geen vervangers opgeroepen voor deze spelers.

Vermoedelijke opstelling: 
Munir; Dirar, Benatia, Saïss, Hakimi; Boussoufa, El Ahmadi, Ziyech; Belhanda, Amrabat, Boutaïb.

De wedstrijd is te zien vanaf 20:00 (Nederlandse tijd) op Bein Sports 8 HD en FOX Sports 4.