Voorbeschouwing: Marokko – Sao Tomé en Principe

Renard komt terug op standpunt en opent deur voor spelers uit het Midden-Oosten
zaterdag, 3 september 2016, 15:47
‘Saaie’ Marokko wint simpel van Sao Tome
maandag, 5 september 2016, 15:11
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal speelt vanavond om 21:00 de laatste wedstrijd in de Afrika Cup 2017 kwalificatie. De Atlas Leeuwen hebben zich twee wedstrijden voor het einde al gekwalificeerd voor het continentaal eindtoernooi, maar om niet te dalen op de FIFA ranglijst, moet er vanavond toch afgerekend worden met Sao Tomé.

Sao Tomé en Principe bezet momenteel de 153e plek op de FIFA ranglijst en staat stijf op de laatste plek in groep F. De ploeg bezit drie punten, die alledrie tegen Libië werden behaald. Thuis werd Libië namelijk met 2-1 verslagen. Marokko trof Sao Tomé en Principe redelijk vroeg in de kwalificatie. Onder oud-bondscoach Badou Zaki werd er in Sao Tomé met 0-3 gewonnen, door goals van Nordin Amrabat, Youssef El Arabi en Nabil Dirar.

Marokko zal het vanavond moeten doen zonder Medhi Benatia. De aanvoerder van het Marokkaans elftal heeft van bondscoach Hervé Renard toestemming gekregen om het trainingskamp van Marokko te verlaten. De centrale verdediger van Juventus moet de wedstrijd vanavond vanwege een privé aangelegenheid missen. Zijn vervanger is Yunis Abdelhamid, die momenteel speelt voor Ligue 1 formatie Dijon FCO.

De wedstrijd van vanavond kent echter wel de terugkeer van Hakim Ziyech. Vanwege zijn transfer naar Ajax, kon de Marokkaanse aanvallende middenvelder niet op tijd met de nationale ploeg afreizen naar Albanië. Tegen Sao Tomé en Principe maakt Hakim Ziyech wel deel uit van de wedstrijdselectie. Verwacht wordt dat de kersverse aanwinst van Ajax vanavond in de basis zal beginnen.

Vermoedelijke opstelling:
Munir; Dirar, Da Costa, Rherras, Lazaar; Obbadi, El Ahmadi, Ziyech; Tannane, Amrabat, Bouhaddouz.

De wedstrijd is te zien vanaf 21:00 (Nederlandse tijd) op Bein Sports 1 HD en Bein Sports 1 FR. 
Livestream!