Voorbeschouwing: Marokko – Togo

Video: Het hilarische verschil tussen een international uit de Botola en Europa
vrijdag, 20 januari 2017, 9:25
Video: ‘Dolmi’, de mascotte van het Marokkaans elftal
vrijdag, 20 januari 2017, 13:17
Bekijk alles

Het Marokkaans elftal neemt het vanavond om 20:00 in de tweede Afrika Cup 2017 groepswedstrijd op tegen Togo. De mannen van bondscoach Hervé Renard moeten vanavond winnen om uitzicht te houden op de kwartfinale. Verliest Marokko vanavond van Togo, dan is een uitschakeling een feit. Speelt de ploeg van Hervé Renard vanavond gelijk, dan is de kans op een plek in de kwartfinale alleen nog mogelijk wanneer Ivoorkust eerder op de avond niet wint van Congo-Kinshasa.

Marokko en Togo stonden tien keer eerder tegenover elkaar. De landen ontmoetten elkaar voor het eerst tijdens kwalificatie voor de Afrika Cup 1980. Marokko verloor de wedstrijd in Lomé met 2-1, maar won in Stade El Bachir in de stad Mohammedia met maar liefst 7-0. De laatste keer dat Marokko in een officieel duel won van Togo, was in 1999. Tijdens de Afrika Cup 2000 kwalificatie won Marokko met 2-3 van Togo. Op 15 november j.l. speelden beide landen voor het laatst tegen elkaar. In het oefenduel, gespeeld in Marrakech, was Marokko met 2-1 te sterk voor de Togolezen.

Togo kwalificeerde zich ternauwernood voor de Afrika Cup en speelde afgelopen maandag met 0-0 gelijk in de eerste groepsduel, waar Ivoorkust de tegenstander was. Claude le Roy, bondscoach van Togo, gaf aan dat Marokko over een goed spelerscollectief beschikt: “We weten hoe goed het Marokkaans elftal is, omdat we recent nog tegen ze hebben gespeeld. We zullen keihard moeten werken om een goed resultaat neer te zetten. Momenteel zijn we nog niet zover als het Marokkaans elftal, dus we zullen dat op een andere manier goed moeten maken”, sloot de bondscoach van Togo af.

Vanavond is het erop of eronder voor het Marokkaans elftal. Wil de ploeg tot de laatste speeldag alles in eigen hand houden, dan dient de ploeg van Hervé Renard vanavond af te rekenen met Togo. De basisopstelling zal lichtelijk worden aangepast. Tegen Congo-Kinshasa mocht FC St. Pauli spits Aziz Bouhaddouz vanaf de aftrap de aanvalslinie van Marokko bezetten. De verwachting is echter dat Youssef El Arabi terugkeert in de basisopstelling van de Atlasleeuwen.

Vermoedelijke opstelling Marokko:
Munir; Dirar, Benatia, Da Costa, Mendyl; El Ahmadi, Saiss, Boussoufa; El Kaddouri, Carcela, El Arabi

De wedstrijd zal uitgezonden worden op:

  • Fox Sport 2 (Nederlands commentaar)
  • beIN Sports MAX HD 1 (Arabisch commentaar)
  • beIN Sports HD 2 (Frans commentaar)
  • British Eurosport 1 (Engels commentaar)